ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, 2017 - 14:56
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Η «Υφάντρα της Πόλης» παρουσιάζεται στην Κομοτηνή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσίαση
Λέσχη Κομοτηναίων
ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής
Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο

Στη Λέσχη Κομοτηναίων την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, μία διοργάνωση του βιβλιοπωλείου "Δημοκρίτειο" και του τμήματος ΑΧΕΠΑ "Ορφεύς" Κομοτηνής

Ένα εξαιρετικό βιβλίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων.  «Η Υφάντρα της Πόλης» πραγματεύεται τον αήθη έρωτα  όπως χαρακτηρίστηκε και πολεμήθηκε άγρια από την Ιστορία. Ο καμβάς του υφάνθηκε περίτεχνα από μια μυστηριώδη Υφάντρα της Κωνσταντινούπολης.

Πρωταγωνίστρια η Λυδία, μουσουλμάνα γεννημένη σε μια περιοχή της Μικράς Ασίας, μια δύσκολη εποχή που οι πατρίδες «άλλαζαν χέρια». Η ζωή της καθορίζεται από το όνομα και την καταγωγή της· δέσμια μιας δύσκολης αποστολής, σφιχτοδεμένη στον ιστό της Υφάντρας, σαν την «Ιφιγένεια» καλείται να θυσιαστεί… Στην ίδια παράσταση και ο όμορφος Ξανθιώτης Άγγελος, γεννημένος μια μαύρη εποχή που η Ιστορία «άλλαζε σελίδα».

Ενώνονται οι δυο τους εξαίσια στο ίδιο υφαντό, ταξιδευτές και γητευτές του ανέφικτου, ονειρευτές και ερωτευμένοι, μέσα από διωγμούς, θανάτους, μυστικά και αποκαλύψεις. Ο έρωτας είναι τρελός, ποτέ δεν μπήκε σε καλούπια. Μεγαλούργησε για άλλη μια φορά και άνοιξε δρόμο στα απάτητα, ταγός και φωτοδότης της ζωής, μπροστάρης και οδηγητής. Ζωντάνεψε στο Βόσπορο, θέριεψε στη γέφυρα του Γαλατά, έστησε χορό στο Πέραν και στα Ψωμαθειά. Τόλμησε και σήκωσε ανάστημα στην Ιστορία.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας του, Βασιλική Διαμαντή καθώς και η φιλόλογος Ρένα Σαμαρά-Μάινα.

Την βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» μαζί με τον τμήμα ΑΧΕΠΑ «Ορφεύς» Κομοτηνής.

Χορηγός Επικοινωνίας η εφημερίδα «Ο Χρόνος», και το Ράδιο Χρόνος 87,5

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την