ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2018 - 12:41
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαθητική Παρέλαση
Καρναβάλι
Κομοτηνή

Συγκέντρωση στο 1ο δημοτικό σχολείο, πορεία μέσω Βενιζέλου και πάρτι στην κεντρική πλατεία

Δήμητρα Συμεωνίδου

Φωνακλάδες μάγειρες, σκυλιά Δαλματίας, μάγισσες, μυθικούς ήρωες, πριγκίπισσες και ξωτικά. Όλα τα είχε η μαθητική καρναβαλική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή. Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου υπήρξε μέριμνα και για τη διασκέδαση των μικρών μαθητών της Ροδόπης. Έτσι η μαθητική παρέλαση, που πέρσι στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, συγκέντρωσε και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον.

Από τις 11:00 το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση στο 1ο δημοτικό σχολείο. Εκεί βρέθηκαν εκατοντάδες μικροί καρναβαλιστές με τους γονείς τους. Παιδιά από κάθε σχολείο της πόλης, άλλοι οργανωμένα φορώντας την ίδια στολή και έχοντας κοινό θέμα αμφίεσης και άλλοι με διάφορες στολές. Με πανό ανά χείρας και συνθήματα ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί η παρέλαση, με τους μικρούς μαθητές να διέρχονται μέσω της Βενιζέλου και να ξεσηκώνουν τους περαστικούς, δίνοντας έναν ξεχωριστό ζωντανό τόνο στη σημερινή ηλιόλουστη μέρα. Η πορεία των μικρών μασκαράδων κατέληξε στην κεντρική πλατεία Ειρήνης όπου οι μαθητές έλαβαν μέρος στο πάρτι που έγινε ειδικά για αυτούς.

 Για τη μαθητική παρέλαση συνεργάστηκαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Ροδόπης και το Σύνδεσμο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ