ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 25 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΔΩΡΕΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ

Η παιδιατρική κλινική απέκτησε βιβλιοθήκη!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σισμανόγλειο Κομοτηνής
Βιβλιοθήκη
Βιβλία
Προσφορά

Ελ. Καρανικολάου: "Δεν θέλουμε τα παιδιά να χρησιμοποιούν μόνο τα κινητά τους"

Διονύσης Βοργιάς

Κόντρα στα προβλήματα υποστελέχωσης, οι γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής, προσπαθούν -με γνώμονα την αγάπη και την προσφορά προς τους ασθενείς- να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.


Στο παραπάνω πλαίσιο, με πρωτοβουλία της διευθύντριας παιδιατρικής κλινικής του Σισμανογλείου, Ελένης Καρανικολάου, η κλινική απέκτησε βιβλιοθήκη! Πρόκειται για μια προσπάθεια της κλινικής, ώστε τα παιδιά να μην κάνουν αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας, αλλά να μυούνται και στο βιβλίο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει και ευχάριστη απασχόληση, προκειμένου τα παιδιά κάπως να ...ξεχνιούνται από την ασθένεια και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.


"Σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει μπει ενεργά και στη ζωή των ασθενών, όπου ο καθένας έχει ένα κινητό ή ένα τάμπλετ ή κάτι σχετικό μαζί του, εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό! Δεν θέλουμε τα παιδιά να χρησιμοποιούν μόνο τα κινητά τους, αλλά επιδιώκουμε και τη γνωριμία τους με το βιβλίο", μας εξηγεί η Ελένη Καρανικολάου. "Ξεκινήσαμε μια δανειστική βιβλιοθήκη με δικά μας βιβλία, προκειμένου τα παιδιά να απομακρυνθούν από την τεχνολογία και να γνωρίσουν το βιβλίο. Αυτή είναι μια προσπάθεια που κάναμε από μόνοι μας, όμως ευελπιστούμε ότι μέσω της δημοσιότητας θα ενισχυθεί η βιβλιοθήκη μας κι άλλο", προσθέτει.


Η βιβλιοθήκη αυτή τη στιγμή αριθμεί γύρω στα εκατό βιβλία, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές γιατρών, νοσηλευτών κ.ά. Αν θέλετε, μπορείτε κι εσείς να ενισχύσετε την ύλη της βιβλιοθήκης χαρίζοντας παλιά ή νέα βιβλία. Βιβλία που έχετε στα ράφια εδώ και χρόνια, βιβλία που δεν έχετε διαβάσει ποτέ ή τα έχετε διαβάσει πολλές φορές, μπορούν να βοηθήσουν στο έργο της δημιουργίας μιας ακόμη "πλουσιότερης" δανειστικής βιβλιοθήκης στο Σισμανόγλειο!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ-ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Φυσικά η κλινική συνεχίζει να "παλεύει" κόντρα στα προβλήματα. "Τα προβλήματα και οι ελλείψεις είναι πολλές, όμως προσπαθούμε να τις αντιμετωπίζουμε με μεγάλες προσπάθειες από το ιατρικό μας προσωπικό", μας πληροφορεί η Ελένη Καρανικολάου, προσθέτοντας ότι η πρόσληψη ενός παιδιάτρου θα βοηθήσει αρκετά. "Μόνο εγώ είμαι διορισμένη γιατρός του ΕΣΥ, υπάρχει μια επικουρικός, ενώ τώρα έχει δοθεί μια θέση παιδιάτρου, που θα καλυφθεί τους επόμενους μήνες και ευχαριστούμε πολύ τον διοικητή. Θα ακούμε συχνά ότι υπάρχουν ανάγκες σε κλίνες, σεντόνια, μαξιλάρια, όλα αυτά όμως είναι προβλήματα που τα λύνουμε με καλή διάθεση".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε