ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η «Αράχοβα» της Ξάνθης : Λειβαδίτης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημήτρης Γκαγκαλίδης
Αλλιώτικες Προτάσεις
Ο Λειβαδίτης είναι το ψηλότερο χωριό της Ξάνθης. Φωλιάζει στα περίπου 1200 μ. στην κεντρική Ροδόπη. 
 
Αποτελεί βάση για εξερεύνηση στις ομορφιές του παρθένου δάσους Χαιντού, στο Αρκουδόρεμα και το γεφύρι του Λεωνίδα. Από εδώ θα περάσετε για να πάτε στην ψηλότερη κορυφή της Ροδόπης, το Γυφτόκαστρο (1850).
 
 
Ο Λειβαδίτης ήταν τόπος που κατέφτασαν κάποτε πρόσφυγες Καραμανλήδες και Καππαδόκες. Βρήκαν τον δικό τους παράδεισο ανάμεσα στα βουνό με καθαρό αέρα και μακριά από τα θυμίσματα του ξεσηκωμού. 
 
Έφτιαξαν, δούλεψαν, προσπάθησαν. Ο χρόνος έκανε τον κύκλο του και το χωριό ερήμωσε, με τους περισσότερους να φεύγουν στα ξένα και τις πόλεις για δουλειά.
 
Σήμερα η ταβέρνα «Καππαδόκας» έμεινε να θυμίζει το παρελθόν. 
 
Μετά τις γευστικές δοκιμές με φασολάδα και βουνίσιο λουκάνικο, ξεκινήστε προς το δασικό χωριό στην περιοχή Ερύμανθος και μπείτε στον μυστικό κόσμο του δάσους. 
 
Περπατήστε, σκαρφαλώστε, τρέξτε και μυρίστε.
 
Ο Λειβαδίτης σήμερα διεκδικεί την επάνοδό του. 
 
Με έναν εντυπωσιακό καταρράκτη, αγώνες βουνού, ορεινή ποδηλασία, rapel και τοξοβολία, ψάχνει την ταυτότητα της σύγχρονης εποχής.
 
Δεν θέλει και πολύ να ερωτευτείς το μέρος. Αρκεί να του δώσετε την ευκαιρία….

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε