ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η άγνωστη παραλία Πετρωτών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλλιώτικες Προτάσεις
Δημήτρης Γκαγκαλίδης

Καλύτερα είναι εάν πάτε από Μαρώνεια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήστε την Εγνατία οδό βγαίνοντας από τον Α/Κ Σαπών στην διαδρομή προς Μαρώνεια. 

Στην πρώτη περίπτωση θα περάσετε την πανέμορφη Μαρώνεια και το ξενοδοχείο Ρωξάνη στο ύψωμα, έχοντας πανοραμική θέα στη θάλασσα. 

Το τοπίο ομορφαίνει περισσότερο περνώντας από το δάσος του Ίσμαρου και κατηφορίζοντας στην Κρωβύλη. Σ

την έξοδο του χωριού στρίβετε και πάλι προς την παραλία, ακολουθώντας την πινακίδα προς Πετρωτά. 

Το τοπίο είναι ήσυχο και ομορφαίνει ακόμη περισσότερο όταν προβάλλει στον κάμπο το ύψωμα «Βράχος Πετρωτών» που αποτελεί προϊστορικό χώρο και μνημείο.  

Κατόπιν θα θαυμάστε το δάσος από χαμηλά «μαύρα πεύκα» και σύντομα θα ανηφορίστε στον οικισμό Πετρωτών. 

Την χρόνια εγκατάλειψη διαδέχτηκε η αναστύλωση και η εγκατάσταση ξένων κατοίκων από το εξωτερικό που βρήκε εδώ στην ερημιά την ζωή που έψαχναν.

Το καλύτερο σημείο του οικισμού βρίσκεται δίπλα στον μεγαλιθικό επιβλητικό βράχο και δεν είναι παρά το ξωκλήσι του Αι Γιώργη που θα είστε άτυχοι εάν δεν πάτε.

Τα λίγα χλμ προς την θάλασσα είναι άκρως απολαυστικά και κατηφορικά. 

Σας φέρνουν δίπλα στο κύμα και στις δημοτικές κατασκηνώσεις.

 Από εδώ μπορείτε να συνεχίστε ανατολικά, καθώς μόλις σε 2 χλμ (κακός χωματόδρομος) θα βγείτε στην παραλιακή άσφαλτο και τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας (συνέχεια προς Δίκελλα, Μάκρη).    

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πληθαίνουν τα σενάρια για πολλαπλές κάλπες στις 26 Μαΐου, που αυτό βέβαια θα το εκτιμήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του,  εξετάζοντας τα δεδομένα, τις δικές τους  δημοσκοπήσεις, αλλά και τα  μ