ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018 - 20:56
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Γιορτάζει η Αγία Μαρίνα Ιμέρου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκκλησία

Θρησκευτικές ακολουθίες όπου θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Γιορτάζει στις 17 Ιουλίου η Αγία Μαρίνα Ιμέρου, το δεύτερο μεγαλύτερο προσκύνημα στη Ροδόπη. Σε θρησκευτικές ακολουθίες που θα τελεστούν με αφορμή τον εορτασμό θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στο ναό. Επίσης το πρωί της Τρίτης 17 Ιουλίου ο μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα ναό. 


Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β', το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό. Όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός από αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του.

Τα άγια λείψανα της φυλάγονταν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την πρώτη άλωση της από τους Λατίνους, το 1204 μ.Χ., ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές βρίσκονταν μέχρι το 908 μ.Χ. στην Αντιόχεια και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιταλία. Σήμερα, τα άγια λείψανα της Αγίας Μαρίνας, φυλάγονται στην Αθήνα, σε ναό που φέρει το όνομα της ενώ η χείρα της έχει μεταφερθεί στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πληθαίνουν τα σενάρια για πολλαπλές κάλπες στις 26 Μαΐου, που αυτό βέβαια θα το εκτιμήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του,  εξετάζοντας τα δεδομένα, τις δικές τους  δημοσκοπήσεις, αλλά και τα  μ