ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 31 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Γεμίζουν θέατρα οι Κομοτηναίοι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
θέατρο
Κομοτηνή

Το "συγνώμη" του Δημήτρη Πιατά στην παράσταση "Γουρούνι στο σακί" και η έλλειψη αξιοπρεπούς χώρου πολιτισμού σε περίπτωση ...ανάγκης

Το Πολιτιστικό Κύτταρο, πρώην ΡΕΞ, δεν είναι ικανό να ικανοποιήσει τον αυξημένο αριθμό θεατών τους θερινούς μήνες και δε διαθέτει κλιματισμό

Δήμητρα Συμεωνίδου

Αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους θεατές και το έπραξε όταν η παράσταση ολοκληρώθηκε και εκείνος, όπως και όλος ο θίασος, δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα. Ο Δημήτρης Πιατάς θέλησε να απολογηθεί στο κοινό της Κομοτηνής και να χρεωθεί το γεγονός ότι δεν κατάφεραν όλοι όσοι θα ήθελαν να δουν την παράσταση "Γουρούνι στο σακί" αλλά και όσοι την είδαν δεν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα σκηνικά, το "κρυμμένο χαρτί" αυτής της παράστασης όπως είπε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος ηθοποιός. Ο λόγος φυσικά βρίσκεται στις καιρικές συνθήκες, που καθόλη τη διάρκεια της 29ης Αυγούστου, ήταν άστατες αναγκάζοντας το θίασο να αλλάξει τον χώρο διεξαγωγής της παράστασης. Και ενώ η παράσταση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο θερινό δημοτικό θέατρο, τελικά αυτή έγινε στο Πολιτιστικό Κύτταρο, πρώην ΡΕΞ.


Οι Κομοτηναίοι γέμισαν για ακόμα μία φορά το θέατρο και μάλιστα υπήρξαν και πολλοί που θέλησαν να δουν την παράσταση και δεν τα κατάφεραν. Αιτία ήταν η περιορισμένη χωρητικότητα της αίθουσας ΡΕΞ. Για την πραγματοποίηση της παράστασης επιστρατεύτηκαν ακόμα και πλαστικές καρέκλες για να καθίσουν οι θεατές, με τους διοργανωτές να επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον όσους είχαν φροντίσει να προμηθευτούν εισιτήρια από την προπώληση. Αδιαμαρτύρητα οι θεατές παρακολούθησαν την παράσταση καθισμένοι σε πλαστικές καρέκλες, σε διάφορες γωνίες και σκαλοπάτια και εν μέσω ζέστης, καθώς η αίθουσα δε διαθέτει κλιματισμό.

Το "συγνώμη" του Δημήτρη Πιατά ανέδειξε την έλλειψη ενός αξιοπρεπούς χώρου πολιτισμού στην Κομοτηνή σε περίπτωση...ανάγκης. Το Πολιτιστικό Κύτταρο, πρώην ΡΕΞ, δεν είναι ικανό να ικανοποιήσει τον αυξημένο αριθμό θεατών τους θερινούς μήνες και δε διαθέτει κλιματισμό, καθώς δεν έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί το καλοκαίρι. Όταν όμως παραστεί η ανάγκη, όπως συνέβη με την παράσταση "Γουρούνι στο σακί", να χρησιμοποιηθεί το ΡΕΞ αντί του θερινού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τότε αντιλαμβάνονται όλοι ότι και σε αυτόν τον τομέα ως πόλη...υστερούμε.


Κατά τα άλλα οι θεατές απόλαυσαν την παράσταση που ανέβηκε στην πόλη μας, όπως και στις Σάπες, με χορηγό επικοινωνίας τον "Χ". Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσίασε ένα θεατρικό έργο με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις. Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που συνέθεσε η αγαπημένη του κόρη. Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει παρασύρεται από μια σειρά αναπάντεχων συμπτώσεων.

Σιγά-σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα. Πρωταγωνιστούν γνωστά ονόματα στο "σανίδι", δηλαδή οι Δημήτρης Πιατάς, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μαρία Γεωργιάδου, Δήμητρα Σιγάλα, Γιάννης Δρακόπουλος, Βασίλης Πουλάκος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ