ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:00
ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2017

Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης
Δημήτρης Σβυντρίδης

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Δημήτριος Σ. Σβυντρίδης

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, θα δώσει και φέτος το παρόν του στην πρωτεύουσα της Θράκης Κομοτηνή για 4η συνεχόμενη χρονιά. Στα λίγα χρόνια της μέχρι τώρα ζωής του έχει καταφέρει να ενδυναμώσει αισθητά την κιθαριστική οικογένεια προσφέροντας στους σπουδαστές του πληροφορίες για την εξέλιξη του οργάνου, σεμινάρια, αλλά και ρεσιτάλ με κιθαριστές καταξιωμένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η σταθερά υψηλή συμμετοχή των σπουδαστών κιθάρας και η αγάπη τους για το όργανο, όπως και ο ενθουσιασμός του μουσικόφιλου κοινού που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, μας δίνουν το έναυσμα να διοργανώσουμε φέτος το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης.


Αποκορύφωμα του φεστιβάλ αποτελεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2016 υπό τη διεύθυνση του μεγάλου δάσκαλου της κιθάρας Βαγγέλη Μπουντούνη. Το σύνολό της από 100 κιθαριστές, μαθητές στη πλειοψηφία, αλλά και καθηγητές από Μουσικά σχολεία και ωδεία της Θράκης, έχει αφήσει με τη μεγαλειώδη συναυλία του τις καλύτερες εντυπώσεις στα μουσικά δρώμενα της Θράκης και της Βορείου Ελλάδος. Η κιθάρα, εκτός από σόλο όργανο, μπορεί να συμπράξει σε σύνολο συμφωνικής ορχήστρας προσφέροντας στους συμμετέχοντες κιθαριστές μοναδικές εμπειρίες.

Τη φετινή παρουσία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, θα πλαισιώσουν οι Strings Demons.


Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν παρτιτούρες για να συμμετάσχουν στην Κιθαριστική Ορχήστρα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 2017, μπορούν να στείλουν μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο e-mail του φεστιβάλ thraceguitarfestival@yahoo.gr, ή στο κινητό τηλέφωνο 6936005781. Το επίπεδο των μαθητών που μπορούν να λάβουν μέρος είναι από προκαταρτική έως ανωτέρα. Επίσης μπορούν να ενημερωθούν σχετικά και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.thraceguitarfestival.gr, ή στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/thraceguitarfestival.


Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Δημήτριος Σ. Σβυντρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είχαμε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες,  ότι δεν υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από πλευράς μελών ΔΕΠ του πανεπιστήμιου μας,  για να καταθέσουν υποψηφιότητες ως πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις,  στις επόμενες  εκλ

Ημερολόγιο