ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2017 - 20:14
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥ

"Ending Credits": Η νέα δουλειά του Κομοτηναίου Μαρίνου Τόκα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαρίνος Τόκας
Μουσική

Έμπνευση της δουλειάς αυτής, αποτελούν οι τίτλοι τέλους κινηματογραφικών ταινιών, όπως μαρτυρά και τίτλος της και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Σταύρος Φανφάνης

Μουσική και εικόνα είναι το αλληλένδετο στοιχείο του κινηματογράφου, η μορφή αποτύπωσης εκφράσεων και συναισθημάτων. Το φινάλε σε μία κινηματογραφική παραγωγή αποτελεί την κάθαρση, την εξιλέωση και την ολοκλήρωση και σκηνοθετικά οι παραγωγοί κρατάνε πάντα το δυνατό χαρτί τους για το τέλος. Η τελευταία γεύση μένει να είναι αμοιγώς μουσική. Οι τίτλοι τέλους, εκεί όπου παρουσιάζονται οι συντελεστές και οι ηθοποιοί με το μουσικό θέμα είτε ορχηστικό, είτε όπως συμβαίνει έντονα τα τελευταία χρόνια, γνωστά μουσικά κομμάτια από όλο το φάσμα της μουσικής τα οποία αντιπροσωπεύουν ή αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με την υπόθεση που διαδραματίστηκε. Η αποτύπωση των συντελεστών συνήθως είναι κάτι που προσπερνάμε έχοντας ολοκληρώσει τη θέαση της ταινίας, υπάρχουν φορές όμως που η μουσική ένδυση αυτής είναι καθηλωτική με τον έναν ή άλλο τρόπο.

Αυτό αποτέλεσε και την έμπνευση του Κομοτηναίου συνθέτη και μουσικού, Μαρίνου Τόκα ο οποίος και βασιζόμενος σε αυτό το concept, τα credits και τη μουσική πλαισίωση τους, δημιούργησε ένα concept αποτελούμενο από 15 ορχηστικά κομμάτια, συνθέσεις πρωτότυπες και παιγμένες σε πιάνο, οι οποίες θα μπορούσε να είναι 15 διαφορετικά φινάλε μίας ιστορίας.

Η δουλειά του Μαρίνου Τόκα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2017 και αποτελεί το δεύτερο ολοκληρωμένο project του. Όλα τα κομμάτια γράφτηκαν και παίχτηκαν από τον ίδιο, στο στούντιο της σχολής "Θράκες" στην Κομοτηνή. Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφει ο φίλος του Αθανάσιος Καραπάνος, Κομοτηναίος που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.

Κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή, αρχικά παρουσιάστηκε στο CDBABY όπου και υπάρχουν μονολεπτα ηχητικά δείγματα για τους ενδιαφερόμενους. Μετέπειτα, παρουσιάστηκε σχεδόν σε όλες τις μεγάλες μουσικές διαδικτυακές πλατφόρμες όπως iTunes, Amazon, Shazam, Google.

Το εξώφυλλο του album το επιμελήθηκε και το φιλοτέχνησε ο ίδιος ο Μαρίνος Τόκας.

Ακούστε και στηρίξτε την προσπάθεια του εδώ

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι δυνατόν ενώ τιμούν  υποτίθεται τη μνήμη ενός παιδιού,  που έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού,  να καταστρέφουν  περιουσίες,  καταστήματα και αυτοκίνητα πολιτών και να ισοπεδώνουν  κυριολεκτικά  κ