ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΜΟΛΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Ελληνικοί χοροί και τραγούδι για τους ομογενείς!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φιλοτέχνες
Χορωδία Εύμολπος
παράσταση

Το βράδυ της Παρασκευής η χορευτική παράσταση, το βράδυ της Δευτέρας η μουσική, στο ΡΕΞ

Διονύσης Βοργιάς

Με ελληνικό χορό και τραγούδι, ψυχαγώγησε ο δήμος Κομοτηνής του 51 Ουκρανούς ομογενείς που φιλοξενεί αυτό το διάστημα, με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.


Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιελάμβανε κυρίως χορό, ενώ το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου ήταν αφιερωμένο στο τραγούδι. Και οι δυο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΡΕΞ, με τους φιλοξενούμενους να χειροκροτούν, αλλά και να συμμετάσχουν με πλατύ χαμόγελο και χαρούμενη διάθεση. 


Η χορευτική βραδιά δόθηκε από του Φιλοτέχνες Κομοτηνής, οι οποίοι χόρεψαν χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης. Το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου, υπό τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου και χορευτή Κυριάκου Αντωνίου, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για μια βραδιά γεμάτη κέφι, ζωντάνια, Ελλάδα! Κατά τη διάρκεια της βραδιάς υπήρχαν και πολλές μουσικές εκπλήξεις, ενώ σε ένα σημείο οι ομογενείς τραγουδούσαν και οι Φιλοτέχνες χόρευαν.


Η μουσική βραδιά δόθηκε από την χορωδία "Εύμοπλος". Έτσι, οι ομογενείς απόλαυσαν ελληνικούς ήχους, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για χορωδία. Μπορεί να μην γνώριζαν ...τους στίχους, όμως η μελωδία του κέρδισε, με αποτέλεσμα την ψυχαγωγία όλων!
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού