ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 29 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών ηλεκτρονικών συσκευών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΑΜΑΘ
Ανακύκλωση

Στην πλατεία θα τοποθετηθεί κοντέινερ όπου οι πολίτες θα μπορούν να φέρουν τις αχρηστεμένες ηλεκτρικές συσκευές

Ο Δήμος Κομοτηνής η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Α.Ε. (Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΑΜΘ), έχει προγραμματίσει στην πόλη της Κομοτηνής, δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών ηλεκτρονικών συσκευών, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018. Η δράση ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής από τις 9 πμ έως τις 15 μμ. Η ενημέρωση θα γίνει από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., Γιώργο Μαυρίδη και τον εκπρόσωπο της ΔΙΑΑΜΑΘ και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Υποδομών, Πολεοδομίας, Ιωάννη Μουρτίδη, οι οποίοι θα παραβρίσκονται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, στις 11:00-11:30.


Στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα τοποθετηθεί κοντέινερ όπου οι πολίτες του Δήμου μας θα μπορούν να φέρουν τις αχρηστεμένες ηλεκτρικές συσκευές π.χ. μικροσυσκευές, όπως κλιματιστικά, φωτιστικά είδη, σκούπες, συσκευές τηλεπικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα, ασύρματα κ.ά.), προϊόντα εικόνας και ήχου, εξοπλισμοί πληροφορικής, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, ιατροτεχνολογικά προϊόντα κ.ά. Οι δημότες που έχουν ογκώδεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς απόρριψη π.χ. οικιακές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, μεγάλες τηλεοράσεις κ.ά.), μπορούν να τηλεφωνούν τις ώρες της δράσης στο 2531022810 προκειμένου συνεργείο του Δήμου να τις παραλάβει από το πεζοδρόμιο μπροστά στην οικία τους.


Οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβολικά μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων από ανακυκλώσιμα υλικά, που μπορούν να χρησιμοποιούν για τις αγορές τους, συμμετέχοντας και αυτοί στη μείωση της πλαστικής σακούλας. 


Η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση των αποβλήτων Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Συσκευών συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης και στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜΘ και οι δημότες καλούνται να συμμετέχουν ενεργά στην δράση ανακύκλωσης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι