ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Δράσεις και εκδηλώσεις από γυναίκες για....γυναίκες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Γυναίκες
Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης

Με πρωτοβουλία του συλλόγου γυναικών Ροδόπης 

Με αφορμή την 8η Μαρτίου παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ο σύλλογος γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) διοργανώνει εκδηλώσεις στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα Α των προκάτ παλιάς Νομικής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση και προβολή της ταινίας "Ψωμί και Τριαντάφυλλα" σε συνεργασία με τον σύλλογο φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης. Την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Γυναίκες" της Γαλάτειας Καζαντζάκη από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου γυναικών Ξάνθης. 


Παράλληλα ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ), με την ευκαιρία του γιορτασμού της 8ης Μάρτη Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, αποφάσισε μια σειρά από δραστηριότητες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, τιμώντας το πραγματικό νόημα αυτής της μέρας, και ενόψει της καμπάνιας που ξεκίνησε η ΟΓΕ για τις φοιτήτριες και σπουδάστριες, προγραμμάτισε περιοδείες και εκδηλώσεις στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ, προκειμένου να γνωρίσουν οι αυριανές επιστημόνισσες ή εξειδικευμένες εργαζόμενες την ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα στη χώρα μας. "Σκοπός μας είναι να μπολιάσουμε τις νέες κοπέλες με τη σημασία της συλλογικής δράσης, την αγωνιστική στάση ζωής, την διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν, σαν την μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο. Δημιουργήθηκε ένα ενδιαφέρον ερωτηματολόγιο, με στόχο να βγουν από τις απαντήσεις συμπεράσματα για τα θέματα της καμπάνιας, βοηθώντας την συζήτηση και την γνωριμία με τις φοιτήτριες", αναφέρει ανακοίνωση. 
Το πρόγραμμα εξορμήσεων: 


Πέμπτη 8 Μάρτη ώρα 8.30 π.μ. περιοδεία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ώρα 12.00-17.00 Νομική Σχολή (ανακοινώσεις στο 2ο και 4ο έτος), προβολή βίντεο. Ώρα 19.00 μ.μ. περιοδεία στο κέντρο της πόλης- μοίρασμα ανακοινώσεων.
Παρασκευή 9 Μάρτη  ώρα 11.00 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ για την προσχολική αγωγή (τέρμα Σισμάνογλου).

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ