ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ 11 ΜΑΘΗΤΕΣ

Διακρίθηκε σε πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου το Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου
Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής

Στο 6ο πανελλήνιο φεστιβάλ, το οποίο έλαβε χώρα στον Βόλο

Το τριήμερο 11 με 13 Απριλίου 2019, το Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής με μια ομάδα 11 μαθητών συμμετείχε στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, που έγινε στον Βόλο. 

Το σχολείο κατάφερε να σημειώσει μια δυναμική και αξιοπρόσεκτη παρουσία και απέσπασε επαίνους, παρά  τα μεγάλα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που έχει. Με πολλή δουλειά και μεράκι κατόρθωσε όχι μόνο να ανταποκριθεί στη μεγάλη και επίπονη προετοιμασία, που θα του εξασφάλιζε τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ (με επισκέψεις και δράσεις στους 14 τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων και στο ράδιο Χρόνος 87,5fm, με συνεντεύξεις από ανθρώπους του ραδιοφώνου, με αφιέρωμα  σ' έναν αφανή ήρωα της πόλης μας, με video clip, με αφίσες, με συγγραφή διηγήματος), αλλά και να διακριθεί στις εκεί δράσεις.

Η συμμετοχή διασφαλίσθηκε μέσω του θεσμού των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, αλλά θα έμενε στην απλή συμμετοχή με διαδικτυακή αποστολή όλης της δουλειάς της ομάδας στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ και δεν θα ακολουθούσε η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Βόλο, αν κάποιοι φορείς δεν στήριζαν οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια αυτή. Και αυτό, γιατί το Σχολείο έχει μαθητές εργαζόμενους, που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητά τους. Μεταξύ όσων βοήθησαν, σημαντική ήταν η ενίσχυση από την μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τον Δήμο Κομοτηνής, μεταξύ πολλών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ