ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜ-Θ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δεν πάει Μαρώνεια η Λυδία Κονιόρδου, αλλά στη Θάσο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΖΩΜΑ
Θάσος
Λυδία Κονιόρδου

Με αφορμή την 10η γενική συνέλευση του σωματείου «Διάζωμα»

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου δεν θα επισκεφτεί τη Μαρώνεια και ειδικότερα το αρχαίο θέατρο, όπως ήταν η αρχική πληροφόρηση αλλά τη Θάσο. Η επίσκεψή της αναμένεται να γίνει με αφορμή την 10η γενική συνέλευση του σωματείου «Διάζωμα», οι εργασίες της οποίας θα φιλοξενηθούν στην Κομοτηνή το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και στην Καβάλα. 


Αρχαίο θέατρο Φιλίππων, αρχαίο θέατρο Θάσου, αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, είναι μερικοί από τους σταθμούς επίσκεψης των μελών του Σωματείου «Διάζωμα», με αφορμή την παρουσία τους στην περιοχή. Οι εργασίες της 10ης γενικής συνέλευσης του Διαζώματος στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για γεύμα οι εργασίες θα συνεχιστούν στην ίδια αίθουσα από 16:00 μ.μ. – 18:30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας από 19:30 μ.μ. – 21:30 μ.μ.


Σχολιάζοντας την άφιξη των μελών του Διαζώματος στη Μαρώνεια ο δήμαρχος Μαρώνειας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης είπε "είναι μεγάλη υπόθεση η επίσκεψη του Διαζώματος. Οι σύνεδροι είναι λάτρεις των αρχαίων θεάτρων όλης της Ελλάδος. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να επισκεφτούν και τον τόπο μας κάποια στιγμή γι' αυτό και χαιρετίζουμε αυτή την επίσκεψη". Για την επίσκεψη αυτή ο δήμαρχος συνεργάζεται εδώ και ένα τρίμηνο με τον πρόεδρο του Διαζώματος, ώστε, όπως τόνισε, "να μείνουν ευχαριστημένα και τα μέλη και ο πρόεδρος του Διαζώματος. Η επίσκεψη αυτή νομίζω ότι σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον τόπο μας. Περιμένουμε από την επίσκεψη αυτή να προκύψουν πολλά θετικά στοιχεία και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι όσο αφορά το θέμα της φιλοξενίας και της εξυπηρέτησης".


Όσον αφορά την κατάσταση του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας, γι' αυτήν μεριμνά ο Δήμος σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. "Οι χώροι είναι καθαροί, όπως ήταν και στις παραστάσεις που κάναμε και από αυτά που ακούμε ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος. Αρχαιοφύλακας υπήρχε στην Μαρώνεια, όποτε υπήρχε κάποιο γκρουπ ή ήθελε κάποιος να επισκεφτεί τον χώρο. Υπήρχε μια πολύ καλή συνεργασία, ενημερώναμε την Αρχαιολογία και στέλναμε το άτομο που μπορούσε να ανοίξει τους χώρους και να τους επισκεφτούνε. Θα θέλαμε και εμείς να ήταν συνέχεια κάποιος εκεί και ένας αρχαιολόγος ή ξεναγός για ξενάγηση αλλά τα δεδομένα τα ξέρετε και δεν είναι θέμα δικό μας, δεν είναι στις αρμοδιότητες του δήμου".


Οι σύνεδροι που έρχονται για την 10η γενική συνέλευση του σωματείου Διάζωμα θα επισκεφτούν το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, ενώ θα ξεναγηθούν στην ευρύτερη περιοχή και θα γευματίσουν στην πλατεία της Μαρώνειας, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τοπικά προϊόντα. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλά μας τα είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από την Κομοτηνή,  ότι το μεταναστευτικό οφείλεται βέβαια σε πολέμους, φτώχεια και  διεφθαρμένες καταστάσεις, σε χώρες της Ασίας κ