ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ

Αυτό το βιβλίο θα σας αλλάξει φιλοσοφία ζωής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλίο
φιλοσοφία ζωής
Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο

Η συγγραφέας του βιβλίου "Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού" Βαλεντίνα Κόρδη μέσα από τα προσωπικά της βιώματα ανέδειξε την θετική στάση ζωής

Διονύσης Βοργιάς

Αυτό το βιβλίο θα σας αλλάξει φιλοσοφία ζωής. Θα σας κάνει να εκτιμάτε όσα έχετε και να μην στεναχωριέστε για όσα δεν έχετε, να παλεύετε με θετικό τρόπο για όσα θέλετε να πετύχετε κι όχι να κοιτάτε με ζήλια κι απογοήτευση όσα έχουν οι γύρω σας. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο "Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού" της Βαλεντίνας Κόρδη από τις εκδόσεις Bookstars, το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό της Κομοτηνής, το βράδυ της Τρίτης 9/4 στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοχαρτοπωλείου Δημοκρίτειο.

Την συγγραφέα προλόγισε ο Θεραπών Φάκας, Life & Business Coach και εμπνευστής του Coach The Day, ο οποίος την χαρακτήρισε μία προσωπικότητα με θετική αύρα, που οδηγεί τους γύρω της στο να βλέπουν την ζωή πιο θετικά. "Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους, ότι όλα είναι παιχνίδι μυαλού. Αν καταφέρουμε να καταλάβουμε πως λειτουργεί το μυαλό μας και αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, μέσα από τα εννιά βήματα που μας προτείνει η συγγραφέας, μπορούμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε την ζωή μας", είπε, γνωστοποιώντας την "παρέα του Coach The Day, της ομάδας που πιστεύει ότι η πληροφορία αλλάζει την πορεία ενός ανθρώπου. Γι' αυτό έχουμε ως στόχο να φέρνουμε στην περιοχή τέτοιους ανθρώπους, όπως η κα Κόρδη, ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους της περιοχής να έρθουν σε επαφή με την πληροφορία, ώστε να αλλάξουν την πορεία τους".

Η προπονήτρια μυαλού και υψηλής απόδοσης Βαλεντίνα Κόρδη στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέλυσε το πως με τη βοήθεια του βιβλίου της, μπορούμε να αλλάξουμε το δικό μας τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, αλλά και της ομάδας μας, και να πετύχουμε έτσι τους επαγγελματικούς και εταιρικούς μας στόχους. "Δυστυχώς δεν έχω μαγικά φίλτρα, ούτε μπορώ να αλλάξω το μυαλό των ανθρώπων από την μία στιγμή στην άλλη, είναι μία διαδικασία που κάποιος πρέπει να αρχίσει να προπονεί το μυαλό του", διαπίστωσε η συγγραφέας, η οποία, επικαλούμενη τη μητέρα της, είπε: "Η θέληση είναι δύναμη, άρα αν δεν πάρουμε αυτή την δύναμη από την δική μας θέληση, ό,τι κι αν μας προσφέρει ένας άλλος δεν θα μπορέσει να μπει σε εφαρμογή".

Δεν κρύβει, πάντως, ότι για να επιτύχει κανείς όσα οραματίζεται χρειάζεται πολλή δουλειά, πείσμα, θυσίες, και άλλα στοιχεία, γι' αυτό όπως είπε "για εμένα το βιβλίο είναι η περιγραφή της πορείας του δικού μου παιχνιδιού με το μυαλό μου. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που τα είχα όλα έτοιμα στην ζωή μου και ξύπνησα μία μέρα για να δώσω συμβουλές σχετικές με την επιτυχία...". Όσον αφορά για τα πρώτα βήματα που κανείς θα πρέπει να ακολουθήσει, θα πρέπει πρώτα και κύρια να μην σαμποτάρουμε τα όνειρά μας με τις σκέψεις μας και να ξεπεράσουμε τον αρνητισμό που λειτουργεί αναβλητικά στην ζωή μας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μια κυβερνητική θητεία δεν είναι αγώνας 100 μέτρων,   αλλά συνήθως μαραθώνιος.