ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΤΟΥ 10ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ασπρόμαυρη ταινία απόλαυσαν μικροί μαθητές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης

Προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας βουβού κινηματογράφου του Charlie Chaplin “The Kid”, διοργάνωσε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, στις 7 μ.μ., ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής. 


Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μία ταινία, στην οποία ...ένας αλήτης του δρόμου βρίσκει παρατημένο στα σκουπίδια ένα βρέφος, και δίχως να ξέρει τι να το κάνει, το παίρνει σπίτι. Πέντε χρόνια αργότερα, ο αλήτης και το μικρό χαμίνι παλεύουν να βγάλουν μαζί τον επιούσιο, και μέσα στη φτώχεια τους καταφέρνουν να ζουν ευτυχισμένοι. Μια βουβή, συναισθηματική κωμωδία του πρώιμου κινηματογράφου, με τον Τσάρλι Τσάπλιν. 


Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πολιτιστικής Κίνησης υποδέχθηκαν τους μικρούς μαθητές ντυμένα με καπέλα και μουστάκι Σαρλό. Η ταινία παρότι ασπρόμαυρη και βουβή καθήλωσε τους μικρούς θεατές, αν και η αλήθεια είναι πως ...βοήθησε το σπιτικό ποπ κορν της κας Γεωργίας που σερβιρίστηκε στα παιδιά μέσα σε καπέλα.


Στο τέλος της προβολής μοιράστηκαν σαν δώρο στα παιδιά μαυροπίνακες με κιμωλία και σφουγγάρι για να ζωγραφίσουν τον Τσάρλι. Το ασπρόμαυρο μιας άλλης εποχής, με τη δύναμη της εκφραστικής του, μεταφέρθηκε στο πολύχρωμο σήμερα και χάρισε χαμόγελα και παιχνίδι.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα