ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2018 - 21:53
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ

Απόγευμα παραμυθιού από το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσίαση
Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο
Λέσχη Κομοτηναίων

Το παραμύθι ο καλύτερος φίλων των μικρών αναγνωστών

Το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης, στη Λέσχη Κομοτηναίων, το βιβλίο της  Βασιλικής Νευροκοπλή, "Ο τρελός του χωριού".  

Σε μία αίθουσα που πλημμύρησε από παιδικά χαμόγελα, η συγγραφέας του βιβλίου  Βασιλική Νευροκοπλή και  η επίσης συγγραφέας Σταρούλα Δαλατσή, ζωντάνεψαν τον "Τρελό του χωριού" μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων ακροατών και κέρδισαν το στοίχημα του πιο απαιτητικού κοινού, αυτού των μικρών αναγνωστών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αν το να ονειρεύεσαι είναι τρέλα, τότε ο ήρωας της ιστορίας μας ίσως να είναι πράγματι τρελός. Αν το να πραγματοποιείς το όνειρό σου είναι μια τρέλα ακόμα μεγαλύτερη, τότε ο ήρωας μας πιθανόν να είναι πιο τρελός κι απ'  τους τρελούς. Μα αν θυσιάζεις τον εαυτό σου για να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των άλλων δίχως να περιμένεις αντάλλαγμα, τότε είσαι από κείνους που ο κόσμος τούς χαρακτηρίζει «τρελούς» επειδή δεν τους καταλαβαίνει. Αυτοί όχι μόνο δε νοιάζονται για το πώς τους χαρακτηρίζουν, αλλά συνήθως φροντίζουν να κρατούν κρυφό το όνομά τους. Είναι οι τολμηροί και ενάρετοι της ζωής που ταπεινά και αθόρυβα οδηγούν τον κόσμο, ανοίγοντας δρόμους μέσα από σιδερόφρακτα τείχη, βουνά γιγάντια και θεόρατα θεριά. Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι ένας απ' αυτούς τους εκλεκτούς και είναι αποφασισμένος να τα βάλει με το φοβερό Θεριό...

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο θλιβερές εικόνες, από άποψη περιεχομένου και ουσίας, με διχαστικό λόγο, αντίκρισαν οι περισσότεροι Έλληνες στους τηλεοπτικούς δέκτες.