ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

3 σημεία που πρέπει να δείτε στην Καβάλα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλλιώτικες Προτάσεις
Τουρισμός
Δημήτρης Γκαγκαλίδης

Επιμέλεια: Αλλιώτικες Προτάσεις

Χαμάμ Μωχάμετ Αλή

Δείτε ως παιχνίδι ανακάλυψης του “Χαμένου θησαυρού”. Δοκιμάστε τις ικανότητες εξερεύνησης στα στενά και τους πεζόδρομους στην περιοχή πίσω από την εκκλησία Αγ. Νικολάου (βήμα Απ. Παύλου). Σε μια ευχάριστη περιπλάνηση θα βρείτε το σημερινό καφέ μπαρ, με την πινακίδα στον τοίχο :  “Χαμάμ Μωχάμετ Αλή”. Ήταν το μέρος όπου έκανε τα μπάνια – χαμάμ ο  Αντιβασιλέας της Αιγύπτου. Ευθύνεται για κάποια ανατολίτικα στοιχεία που θα διακρίνεται στα στενά (βλ. ταβέρνα “Αλ Χαλίλι”). Σε κάθε περίπτωση δεν θα βγείτε ζημιωμένοι από την βόλτα σας που έχει πολλές επιλογές για ότι τραβά η όρεξή σας.

Βράχια Παναγιάς

Είναι αθέατα στο κοινό και προτιμώνται από ζευγάρια και μοναχικούς τύπους. Το καλοκαίρι για μια βουτιά και τις υπόλοιπες εποχές για ρομαντικές βόλτες. Στα βράχια της Παναγιάς μπορείτε να πάτε ακολουθώντας από την πλατεία Δημ. Καραολή το περιπατητικό μονοπάτι - ποδηλατόδρομο που περνά κάτω από το Ιμαρέτ και συνεχίζει παράλληλα με το λιμάνι και τις εγκαταστάσεις του. Εναλλακτικά μπορείτε να ακολουθήστε τα σκαλοπάτια που ξεκινούν από την πλατεία Μωχάμετ Αλή και το προαύλιο του 7ου δημοτικού σχολείου.
Κάπου στην επιστροφή σας παρατηρήστε και τις μικρές βραχοσπηλιές στην βάση του Ιμαρέτ (δίπλα στο γρασίδι), όπου τρέφονται ιστορίες και θρύλοι για την ύπαρξή τους.

Πάρκο Παναγούδας

Το πάρκο θα το αντικρύσετε να κοιτάζει την Ιχθυόσκαλα και την θάλασσα, στον παραλιακό δρόμο μετά την Ραψάνη και τον οδικό κόμβο προς την Πυροσβεστική. Για να φτάσετε στην είσοδο όμως θα πάτε από γύρω, αφού περάσετε την εκκλησία Αγ. Παρασκευής. Στην είσοδο του πάρκου υπάρχει χώρος πάρκινγκ και γήπεδα αθλημάτων. Αυτό που αξίζει περισσότερο είναι να περπατήστε στα εύκολα και πανέμορφα λιγοστά μονοπάτια του, ψάχνοντας τα σημεία που μέσα από τις φυλλωσιές διακρίνεται η θάλασσα. Στην δυτική πλευρά του πάρκου βρίσκεται ο ναΐσκος της Παναγούδας (μικρή Παναγιά) που έδωσε και το όνομά του.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όταν η πολιτική ορολογία που χρησιμοποιείται για το διάλογο των πολιτικών αρχηγών και τις κόντρες τους στη Βουλή,  θυμίζει επίπεδο πεζοδρομίου, καφενείου  και λιμανιού,  ξεκάθαρα αποτυπώνει την αγωνία και το