ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

3 από τα ωραιότερα χωριά της περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημήτρης Γκαγκαλίδης
Αλλιώτικες Προτάσεις
  •  Άβδηρα Ξάνθης
Όταν βλέπεις το χωριό από πάνω, φαίνεται στον ορίζοντα η θάλασσα. Σε χαμηλό λόφο με πανοραμική  θέα τα Άβδηρα σε κερδίζουν γρήγορα. Η πλατεία σε καλεί για χαλάρωση και καφεδάκι. Το βράδυ έχουν σειρά τα τσίπουρα από τα ρακοκάζανα του οικισμού. Οπωσδήποτε θα δείτε την γειτονιά της Αγ. Παρασκευής και το διπλανό λαογραφικό μουσείο, που είναι το ωραιότερο σημείο. Αξίζουν το παλιό ανακαινισμένο υδραγωγείο, το «σπίτι του Αμερικάνου» και ιδιαίτερα το επισκέψιμο αρχοντικό Παμουκτσόγλου. Μην ξεχάστε ότι το αρχαιολογικό ανήκει στα κορυφαία περιφερειακά μουσεία.
 
  • Μεσορόπη  Καβάλας
Θεωρείτε το «μπαλκόνι του Παγγαίου» και είναι το ωραιότερο χωριό του. Το πιο γραφικό σημείο βρίσκεται στη γειτονιά του πέτρινου σχολείου και του εργαστηρίου με χαλβά και ταχίνι του Φλώρου.
Στην πλατεία θα καθίσετε πρωί και βράδυ. Δείτε τις εκκλησιές που πέρασε ο πατροκοσμάς Αιτωλός και ακολουθήστε για λίγο το μονοπάτι προς την κορυφή του Παγαίου.
 
  • Βώλακας Δράμας
Είναι η «Αράχωβα της Δράμας», καθώς αποτελεί το πλησιέστερο χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Ξενώνες, ταβέρνες και ατμόσφαιρα χειμωνιάτικου θέρετρου. Θα φάτε οπωσδήποτε τα διάσημα λουκάνικα και θα περπατήστε στα λιβάδια του βουνού. Για τους ανήσυχους υπάρχει και η εναλλακτική διαδρομή προς Ποταμούς και λίμνες του Νέστου.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε