ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ

16 χρονών η νέα βασίλισσα του ξανθιώτικου καρναβαλιού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απόκριες
Καρναβάλι Ξάνθης

Ντόπια και βολεϊμπολίστρια

Η όμορφη νεαρή ξανθιώτισσα βολεϊμπολίστρια του Ερμογένη Ξάνθης, Μαρία Δαλακούρα θα είναι η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού Ξάνθης. Πέρα από την όμορφη μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, στο βάθρο θα βρεθούν ως «πριγκίπισσες» η Αναστασία Ανανιάδου από το Κλικίς και η Ναταλί Μικάλεφ απο την Ξάνθη.


Όπως αναφέρει στο σχετικό θέμα η εφημερίδα «Θράκη» η πρώτη απόπειρα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης να επιλέξει μέσα από μια μίνι οντισιόν την βασίλισσα του καρναβαλιού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε μια διαδικασία που κύλησε ομαλά.


Η κριτική επιτροπή αποτελούνται από εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων της Ξάνθης, τα ονόματα των οποίων έγιναν γνωστά εκείνη την ώρα με την αποσφράγιση των φακέλων, από  τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη και το μέλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη – Σταυρούπολη, Νέα Εποχή»  Ιπποκράτη Καμαρίδη. Την παρουσίαση έκανε ο Δημήτρης Πετρόπουλος.


Ιδιαίτερη …νότα στην διαδικασία έδωσε ο «πειρατής του Λευκού Πύργου» Παναγιώτης Γεωργίου, για τον οποίο κατέστη σαφές ότι θα είναι ο βασιλιάς του καρναβαλιού της Ξάνθης, σε δικό του άρμα και το μόνο σίγουρο είναι ότι η εμφάνισή του θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Οι υποψήφιες παρουσιάσθηκαν μπροστά στην κριτική επιτροπή μια προς μια και αφού έλεγαν δύο λόγια για τον εαυτό τους, τις ασχολίες και τα χόμπι τους, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ακόμη δυο ερωτήσεις. Τι γνωρίζουν για τον θεσμό του ξανθιώτικου καρναβαλιού; Και γιατί ήθελαν να γίνουν βασίλισσες του καρναβαλιού της Ξάνθης;

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο κείμενα προσκόμισαν στον  γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στα κεντρικά,  οι  αντιπεριφερειάρχες της ΑΜΘ και στο  ένα βέβαια που είχαμε αναφερθεί ήταν η παραίτηση του Μουμίν   Οντέρ από το κόμ