ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

15 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε o Πολιτιστικός Σύλλογος Βυζαντινού Φρουρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βυζαντινό Φρούριο
Εκδήλωση
Νατάσα Λιβεριάδου

"Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπλαση, θα ξεναγήσουμε όποιον επιθυμεί", λέει η πρόεδρος του συλλόγου Βιβή Χατζηγεωργίου

Διονύσης Βοργιάς

Τα 15 χρόνια λειτουργίας του, γιόρτασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, πραγματοποιώντας εκδήλωση στη Λέσχη Κομοτηναίων, το βράδυ της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου. 


Εκεί βρέθηκε ως καλεσμένος, ο Κομοτηναίος αρχιτέκτονας-συγγραφέας Θανάσης Πανδρευμένος, ο οποίος με την αφήγησή του ενημέρωσε το ακροατήριο για το θέμα: Διατροφικές συνήθειες της Θράκης.


Τους καλεσμένους περίμεναν κεράσματα, όπως κολοκυθοκεφτέδες, ντολμαδάκια γιαλαντζί, κρεατόπιτα, κι άλλα, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν η διπλή τούρτα για τα γενέθλια του συλλόγου, την οποία "έσβησε" το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.


Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού δήμου Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου. 


"Γιορτάζουμε τα ονομαστήριά μας, γιατί κλείνουμε 15 χρόνια από την ίδρυση. Χαιρόμαστε, γιατί έχουμε πολύ κόσμο και ο ομιλητής μας είναι ένας ξεχωριστός Κομοτηναίος, που μας μίλησε για τις θρακιώτικες διατροφικές συνήθειες", μας πληροφορεί για την εκδήλωση η πρόεδρος του συλλόγου Βιβή Χατζηγεωργίου. 


Η κα Χατζηγεωργίου μιλάει και για τη δράση του συλλόγου: "Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται, έχοντας ως βάση του τον πολιτισμό. Κάθε χρόνο κάνουμε ομιλίες, αναδεικνύοντας το Βυζαντινό Φρούριο, κι εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, πέρα από τις ψυχαγωγικές εκδρομές. Γενικά, δεν κάνουμε πάρα πολλά, αλλά κάνουμε όμορφα, που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό".


Κατόπιν, υπογραμμίζει πως ο σύλλογος χαιρετίζει την ανάπλαση - ανάδειξη του Βυζαντινού Φρουρίου, στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής. "Έχουμε κάνει δύο φορές ξεναγήσεις στο Φρούριο, από αρχαιολόγο και τον αρχιτέκτονα που ανέλαβε το έργο. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπλαση, θα ξεναγήσουμε τα μέλη μας και όποιον άλλον επιθυμεί να μάθει πράγματα για την ιστορία της περιοχής", αναφέρει.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 
2002 κι έχει τέσσερις καταστατικούς σκοπούς τους εξής:
Α) Την ανάπτυξη των δεσμών, διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης και καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου καθώς και με άλλους εκπολιτιστικούς συλλόγους
Β) Την παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στα μέλη του (υλική και οικονομική ενίσχυση απόρων)
Γ) Την συμβολή στην πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μελών του Συλλόγου
Δ) Την εκτέλεση κοινωφελών έργων καθώς και έργων εξωραϊσμού στην περιοχή του Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την