ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ

Την Σοφία Λαμπάκη έδειξε ο Μέτιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρήστος Μέτιος
Σοφία Λαμπάκη
Δεσμός ΑΜ-Θ

Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ

Εν όψει της λήξης της θητείας του δεκαπενταμελούς διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ, στο τέλος του μήνα Φεβρουαρίου, με απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, τα οκτώ μέλη που θα εκπροσωπούν την Περιφέρεια στο νέο διοικητικό συμβούλιο ορίζονται ως εξής:


Σοφία Λαμπάκη του Κωνσταντίνου, Κώστας Δαμιανός του Γεωργίου, Βίβιαν Κουρμπανιάν του Σουκιάς, Βασιλική Μαρινάκη του Γεωργίου, Ερχάν Μολλά Αλή Μεμέτ του Μεμέτ, Χρήστος Παπαθεοδώρου του Θεοδώρου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης του Ιωάννη, Θεόδωρος Χατζηχρήστος του Γεωργίου.

Ως πρόεδρο του νέου διοικητικού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης προτείνει την Σοφία Λαμπάκη, πρόταση με την οποία συμφωνούν τα μέλη του ΔΣ που εκπροσωπούν τα επιμελητήρια της Περιφέρειας. Η ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ. (Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ Οικονομική - Συμβουλευτική) είναι αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε την 29η Οκτώβριου 1996 και ονομάστηκε Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων την 15η Μαΐου 1997. Σε συνέχεια της τροποποίησης του καταστατικού στις 24 Φεβρουαρίου 2011 και σε εφαρμογή  των διατάξεων του Ν3852/2010 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέλαβε πλήρως τα μερίδια των καταργηθέντων Διευρυμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Περιφέρειας.


Η έδρα της Εταιρίας βρίσκεται στην Κομοτηνή, με υποκαταστήματα στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας, στις έδρες των κατά τόπους επιμελητηρίων. Σκοπός της εταιρίας  είναι η ανάληψη και διαχείριση, ως ενδιάμεσου φορέα, εθνικών κοινοτικών και των διαθρωτικών ταμείων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό κυρίως των ΜΜΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού η εταιρία βασίζεται και αξιοποιεί την υλικοτεχνική και στελεχιακή υποδομή, την εμπειρία και τις γνώσεις των συμβαλλομένων μελών, με τα οποία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο σχεδιασμού, προγραμματισμού και εφαρμογής των μέτρων ανάπτυξης των ΜΜΕ της Περιφέρειας.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ