ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΕΚΤΟΣ Η ΣΟΦΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ

Την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάνης Βαρουφάκης
Μέρα25
Βουλή των Ελλήνων

Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Την έδρα του ΜέΡΑ25 στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης. Σε σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 σημειώνεται ότι «Ως γνωστόν, ο εκλογικός νόμος επιβάλει στον επί κεφαλής κάθε κόμματος να επιλέξει την ή τον εν δυνάμει εκλεγμένο, με σταυρό, βουλευτή που θα μείνει εκτός Βουλής. Εν προκειμένω, ένας εκ των τριών συνοδοιπόρων του ΜέΡΑ25 που ακολουθούν θα πρέπει να μείνει εκτός Βουλής, με απόφαση του κόμματος: Γιώργος Λογιάδης (Ηράκλειο, Κρήτης), Φωτεινή Μπακαδήμα (Β' Πειραιά), Σοφία Φουντουκίδου (Α' Θεσσαλονίκης).

Στο ΜέΡΑ25, κόμμα δεσμευμένο σε θεσμική και δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων, η απόφαση αυτή δεν θα μπορούσε να ληφθεί από τον Γραμματέα στην βάση προσωπικής αξιολόγησης ή προτίμησης. 

Συνεπώς, η εν λόγω απόφαση ελήφθη στην βάση κοινά αποδεκτής αρχής: Κρατούν την έδρα οι συνοδοιπόροι που εντάχθηκαν νωρίτερα από άλλους στο κίνημα του DiEM25-ΜέΡΑ25 με συνεχή παρουσία στην κινηματική δουλειά μας. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί αξιολόγηση ούτε και σηματοδοτεί κάποια ιεραρχία στην βάση "επετηρίδας". Απλά, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε έναν κανόνα που να μην δίνει την εξουσία σε κάποιον, ούτε καν στον γραμματέα, να προβεί σε αξιολόγηση των υποψηφίων βουλευτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε ο γραμματέας να καταλάβει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι η συνοδοιπόρος Σοφία Φουντουκίδου (Α' Θεσσαλονίκης) είναι το πιο πρόσφατο μέλος του ΜέΡΑ25». 

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, με την σειρά της, η Σοφία Φουντουκίδου δήλωσε ευτυχής που βοήθησε το κόμμα, συμφώνησε με το κριτήριο που επιλέχθηκε και δέχθηκε με χαρά την περαιτέρω αξιοποίησή της. Το ραντεβού για αυτή την συζήτηση κλείστηκε για τις αμέσως επόμενες ημέρες.  

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εκτός σχολικών γευμάτων τα σχολεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών,  αφού αρνητική απάντηση δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Εργασίας,  στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Σύριζα  Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτο