fbpx Τι ζήτησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΣΤ. ΚΟΝΤΑΔΑΚΗΣ

Τι ζήτησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στυλιανός Κονταδάκης
Γιάννης Βεζυργιαννίδης

Τόνισε ότι σε περιόδους όπου η ΝΔ βρέθηκε στην κυβέρνηση, το κόμμα ατόνησε, κάτι που θέλουν να αποφύγουν αυτή την θητεία

Διονύσης Βοργιάς

Με την κεντρική πολιτική εκδήλωση, το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, στο ΕΒΕΡ, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Στην εκδήλωση, εκτός από τους βουλευτές Μακάριο Λαζαρίδη, Δημήτρη Κούβελα, Χριστίνα Αλεξοπούλου (σ.σ. μίλησαν χθες στον «Χ»), απευθύνθηκαν προς το κοινό ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Στυλιανός Κονταδάκης.


Γ. Βεζυργιαννίδης: «Πέτυχε το εγχείρημα Μητσοτάκη»
Πως εδώ και τέσσερα χρόνια, για πρώτη φορά όμως ως κυβέρνηση, στελέχη της ΝΔ βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια ενόψει ΔΕΘ, ανέδειξε ο Γ. Βεζυργιαννίδης. «Το 2016 ο κος Μητσοτάκης μάς το είχε ζητήσει και ήμασταν προβληματισμένοι και αγχωμένοι για το εάν θα πετύχει», δεν έκρυψε, αλλά δήλωσε πως «πέτυχε το εγχείρημα Μητσοτάκη». Βλέποντας την επόμενη μέρα, δήλωσε: «Αυτή την στιγμή όμως είμαστε κυβέρνηση, άρα αυτά που έχουμε ακούσει και καταγράψει όλα αυτά τα χρόνια, θα πρέπει σιγά – σιγά για τον νομό Ροδόπης, να αρχίσουμε να τα υλοποιούμε». 


Εξήγησε ότι η νομαρχιακή οργάνωση έχει καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να πιέσει για συγκεκριμένα ζητήματα, γι’ αυτό ζήτησε ενότητα σε κάθε γαλάζιο επίπεδο. «Τα προβλήματα στη Ροδόπη και την Θράκη όλα αυτά τα χρόνια έχουν συσσωρευτεί. Είναι πολλά και σημαντικά. Να είμαστε ενωμένοι και να συνεργαστούμε. Έτσι θα πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα από όσο φανταζόμαστε», είπε.


Στ. Κονταδάκης: «Να είμαστε κοντά στην κοινωνία»
Για «επιβράβευση των κόπων πυκνούς δουλειάς και αγώνων», έκανε λόγο ο Στ. Κονταδάκης. Μιλώντας για την κυβέρνηση την χαρακτήρισε «μεταρρυθμιστική» και τόνισε πως έχει παράξει αρκετό έργο τις πρώτες 35 ημέρες. «Έχουμε μπροστά μας την πιο δύσκολη πρόκληση των τελευταίων ετών, να πάμε την πατρίδα μας μπροστά. Είμαστε στο τιμόνι της χώρας ίσως στην πιο δύσκολη μεταπολιτευτικά περίοδο», δήλωσε, ζητώντας από τα μέλη της ΝΔ να παραμείνουν εργατικοί, να προβάλλουν, να επικοινωνούν και να υποστηρίζουν το κυβερνητικό έργο και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.


«Να κρατήσουμε το κόμμα όσο το δυνατό πιο ενεργό, όπως ήταν και στην προεκλογική περίοδο», ζήτησε, μη κρύβοντας: «Σύνηθες είναι σε κυβερνητικές περιόδους να εγκαταλείπουμε το κόμμα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας». Ζήτησε από τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ να είναι ενωμένες και να διευρύνουν τις βάσεις τους. Σε αυτό το σημείο, πρόσθεσε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο με τίτλο «Νέα Δημοκρατία: Μαζί με την κοινωνία», το οποίο έχει ως στόχο «να φέρουμε πιο κοντά τη ΝΔ στην κοινωνία, να αλλάξουμε την αντίληψη ότι οι κομματικές οργανώσεις προωθούν συμφέροντα, εσωκομματικές φατρίες και παλαιοκομματικές αντιλήψεις».


Στην εκδήλωση ακούστηκαν και μερικές ερωτήσεις, μία εκ των οποίων προήλθε από την …αντάρτισσα περιφερειακή σύμβουλο της «Περιφερειακής Σύνθεσης» του Χριστόδουλου Τοψίδη, Φελίνα Καζάκου. Η κα Καζάκου μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm επί του θέματος, συνέντευξη η οποία θα δημοσιευτεί στην αυριανή έντυπη έκδοση του «Χ».
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μήπως τελικά είναι αφελές και άτοπο διπλωματικά,  να ζητάμε συνέχιση των Μέτρων  Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  όταν η ίδια καθημερινά δυναμιτίζει και τον στοιχειώδη