fbpx Θέση μάχης εναντίον Μέτιου παίρνει ο Τοψίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Θέση μάχης εναντίον Μέτιου παίρνει ο Τοψίδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χριστόδουλος Τοψίδης
Κώστας Κατσιμίγας

Τι θα γίνει με τα θέματα που ζητάει η αντιπολίτευση να συζητηθούν στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου

Στο ράδιο Χρόνος 87,5fm επί του θέματος Χριστόδουλος Τοψίδης και Κώστας Κατσιμίγας

Θανάσης Τσολάκης

Είναι εδώ και αρκετές ημέρες γνωστό, ότι η αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ, προεξαρχούσης της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» έχει ζητήσει να συζητηθούν μία σειρά από θέματα που έχουν προκύψει στο μεσοδιάστημα από την ανάληψη καθηκόντων των νέων μελών του σώματος μέχρι και σήμερα.

Παρ’ όλα αυτά, στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης του οργάνου, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει κανένα από τα θέματα που είχε θέσει η αντιπολίτευση, όπως παρατηρεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε και υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση Χριστόδουλος Τοψίδης. 

«Διαπιστώνουμε ότι από την Ημερήσια Διάταξη της συγκληθείσας συνεδρίασης απουσιάζουν όλα τα ουσιαστικά θέματα που αφορούν την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (εκτός, βέβαια, των δύο επερωτήσεων της παράταξης, για τις οποίες η μη ένταξή τους στην Ημερήσια Διάταξη συνιστά σαφή παράβαση καθήκοντος για τον πρόεδρο του Π.Σ.) […]Είναι θλιβερό ότι πρέπει να επισημάνουμε όχι μόνο την αδυναμία δρομολόγησης ενεργειών για την περιοχή μας και για τους πολίτες αλλά και την αδυναμία να αντιληφθούν τις προτεραιότητες που αφορούν τους πολίτες και την ΑΜΘ. Είναι, επίσης, τραγικό για την περιοχή ότι προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητά τους αποφεύγοντας την συζήτηση των θεμάτων».

Τα «έκτακτα» θέματα που ήθελε η αντιπολίτευση 
Τα έκτακτα θέματα που ήθελε να τεθούν στην ημερήσια διάταξη η παράταξη Τοψίδη και στα οποία συμφωνεί εν πολλοίς και η παράταξη Κατσιμίγα είναι: η εξόρυξη χρυσού, η ακτοπλοϊκή κρίση της Σαμοθράκης, η αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, το νέο radar στη Θάσο και η επιπτώσεις στο νησί από την κατάρρευση της Thoma’s Cook. 

Κ. Κατσιμίγας: «Με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου»
Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο Κώστας Κατσιμίγας επεξέτεινε το θέμα του χρυσού, αναφέροντας πώς έχει πληροφορίες με βάση τις οποίες υπάρχει «χρυσό» ενδιαφέρον και στην περιοχή της ορεινής Ξάνθης, τις οποίες διερευνά, καθώς και ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου επί των θεμάτων που θέτει η παράταξή του, ωστόσο δεν του έγινε σαφές αν τα θέματα θα μπουν στην ημερήσια διάταξη ή θα συζητηθούν ως «έκτακτα». Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο να ασχοληθεί επισταμένα και με την προετοιμασία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό που είναι το 2020.

Χρ.Τοψίδης: «Είναι θλιβερό ότι επιλέγουν να αποκλείσουν τα θέματα ουσίας»
Κρίνοντας πάντως από τη δήλωση Τοψίδη, η συνεδρίαση της Δευτέρας αναμένεται «καυτή». Ο Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε: «Είναι θλιβερό ότι επιλέγουν να αποκλείσουν τα θέματα ουσίας από το Π.Σ. προκειμένου να κρύψουν την «γύμνια» τους και την ανικανότητά τους. Η παράταξή μας θα συνεχίσει να μάχεται για τους πολίτες και την περιοχή μας ενάντια στην ανικανότητα και στην επιχειρούμενη υιοθέτηση ενός αφελούς σκοταδισμού».

Η πρώτη τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού
Πρόσκληση 11ης τακτικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ.: Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις 30-09-2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν.3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης») είναι τα εξής:

 1. Ανακοινώσεις προέδρου
 2. Ανακοινώσεις περιφερειάρχη

EΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 1. Σχετικά με την συμπλήρωση δύο ετών από την πτώση της γέφυρας του Ιάσμου. Eπερωτών: Ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
 2. Σχετικά με την συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις που αφορούν τρόφιμα και ευρύτερα τον αγροδιατροφικό τομέα. Eπερωτών: Ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

 1. Έγκριση παράτασης ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων πέραν του Εθνικού πλαισίου λειτουργίας στην πόλη της Ελευθερούπολης, της Π.Ε. Καβάλας στα πλαίσια των τοπικών δρώμενων «Λευκή Νύχτα». Εισηγητής: Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.
   
 2. Έγκριση παράτασης του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων στην Κομοτηνή της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Λευκή Νύχτα 2019». Εισηγητής: Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.
   
 3. Έγκριση παράτασης ή μη του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την πόλη της Ορεστιάδας, της Π.Ε. Έβρου στο πλαίσιο της διοργάνωσης bazaar τιμών με παράλληλες δράσεις. Εισηγητής: Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς. 
   
 4. Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συγκρότηση επιτροπής σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν.2734/1999. Εισηγήτρια: Η προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρυσούλα Βουτσά.
   
 5. Σύσταση επιτροπών αποφασιστικού χαρακτήρα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εισηγήτρια: Η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ζωή Κοσμίδου.
   
 6. Ορισμός μελών της επιτροπής Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εισηγήτρια: Η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ζωή Κοσμίδου.
   
 7. Ορισμός μελών της επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εισηγήτρια: Η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ζωή Κοσμίδου.
   
 8. Έγκριση έκδοσης απόφασης εργοταξιακής σήμανσης & προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας ΠΕ Ροδόπης». Εισηγητής: Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.
   
 9. Έγκριση σχεδίου και σύναψης σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δια της Π.Ε. Δράμας και του Δήμου Κ. Νευροκοπίου για την «Άσκηση αρμοδιοτήτων συντήρησης εθνικού, επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου με την παραχώρηση χρήσης του μηχανήματος έργου ΜΕ 122158 ΙΧ Ισοπεδωτή Γαιών (Grader). Εισηγητής: Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας Γεώργιος Παπαδόπουλος.
   
 10. Επικύρωση των πρακτικών της 8ης, 9ης και 10ης συνεδρίασης, έτους 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εισηγητής: O πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Παπαθεοδώρου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι ξεκάθαρο  και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει,  ότι η Τουρκία με τις ενέργειες της τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να μας εξωθήσει  στα άκρα, ευελπιστώντας να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις,  ώστε να έχει