fbpx Θέλει την περιφερειακή ανάπτυξη η ΝΔ, στοίχημα αν θα την καταφέρει στην πράξη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

Θέλει την περιφερειακή ανάπτυξη η ΝΔ, στοίχημα αν θα την καταφέρει στην πράξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρήστος Μέτιος
Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρεις οι άξονες συζήτησης, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιμέρους ζητήματα γνωστοποίησαν οι περιφερειάρχες μεταξύ τους ο Χρήστος Μέτιος

Διονύσης Βοργιάς

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες της χώρας  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τη σύσκεψη αυτή εγκαινιάζεται η δίμηνη τακτική συνάντηση  που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Επικρατείας να χορηγηθούν τριψήφιοι αριθμοί επικοινωνίας και στους περιφερειάρχες, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς. 

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος. Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκπροσώπησε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά που αφορούν στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.

Τρία θέματα στο τραπέζι της συζήτησης
Όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα θέματα της συζήτησης ήταν τρία: 

«Το πρώτο ζήτημα αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε για μια εθνική πολιτική στα ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης (…). 

Το δεύτερο ζήτημα το οποίο θα μας απασχολεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφορά τις πολιτικές γύρω από την κοινωνική συνοχή, όπου οι περιφέρειες έχουν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Τονίζω την κοινωνική συνοχή, διότι το κεντρικό μήνυμα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι: Ανάπτυξη για όλους (…). 

Τέλος, θα συζητήσουμε λίγο για τα ζητήματα που αφορούν πολύ περισσότερο την αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών και το σχέδιό μας για ένα τολμηρό νομοσχέδιο το οποίο θα αφορά την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση».

Απευθυνόμενος προς τους περιφερειάρχες δήλωσε «προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική συνεργασία και σε επίπεδο συλλογικού οργάνου, αλλά και κατά μόνας. 

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είμαστε πάντα στην διάθεσή σας και εγώ και οι αρμόδιοι Υπουργοί και τα στελέχη του γραφείου μου για να αντιμετωπίζουμε εκκρεμότητες και ζητήματα τα οποία θα προκύπτουν κατά περίπτωση. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Επιμέρους ζητήματα από τις Περιφέρειες
Από πλευράς τους οι περιφερειάρχες παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ιεραρχώντας παράλληλα τις άμεσες προτεραιότητές τους σε κάθε περιοχή. Έτσι έπραξε και ο Χρήστος Μέτιος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» παρουσίασε το σχέδιο υπό υλοποίηση και διεκδικήσιμων έργων της ΠΑΜ-Θ, που έχει κάνει άλλωστε γνωστό και δημόσια.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πολιτικό και κοινωνικό ξεκατίνιασμα,  με φόντο την ηθική σήψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο,  από πρωταγωνιστές οι οποίοι δεν τίμησαν ούτε το ρόλο που ηθοποιού-ποιώ ήθος- και αυτό έπρεπε να διδάσκου