ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ 87,5 ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τάσος Βαβατσικλής: Πλαδαρή και αδιάφορη η διοίκηση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάσος Βαβατσικλής
διοίκηση
υποψήφιοι δήμαρχοι

Ο υποψήφιος δήμαρχος προτάσσει την αντιμετώπιση της φτώχιας και της ανεργίας στον Δήμο και αναπτύσσει το δικό του πρόγραμμα

Δηλώνει ότι δεν θα κάνει συμμαχίες και συνεργασίες ειδικού σκοπού, παρά μόνο με όποιον ασπάζεται τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος του συνδυασμού του

Δήμος Μπακιρτζάκης

Πλαδαρή και αδιάφορη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κομοτηνής, χαρακτηρίζει τη διοίκηση του ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Βαβατσικλής και δίνει το στίγμα της δίκης του παρουσίας στις εκλογές λέγοντας "το έργο που πραγματοποιήθηκε την 15ετία 1991-2006 πιστεύουμε ότι μπορούμε να το συνεχίσουμε και να το ολοκληρώσουμε". Σε αυτόν τον στόχο δεν βάζει πρωταγωνιστή μόνο τον εαυτό του, αλλά ολόκληρο τον συνδυασμό του. Επέλεξε συνειδητά το όνομα "Ξεκίνημα για την πόλη" και ελπίζει η πρόταση που καταθέτει να βρει απήχηση στην επόμενη γενιά. Έτσι όπως λέει "θα βρεθεί μια διάδοχη κατάσταση μετά από εμάς όταν φύγουμε που θα μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα της τοπικής αυτοδιοίκησης κάπως αλλιώς".

Βάζει υποψηφιότητα για να δημιουργήσει μια νέα γενιά νέων στελεχών που να έχουν άλλη σκέψη, άλλη λογική. Κατά τον ίδιο "το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι γερασμένο πολιτικά" και αναδεικνύει την ανάγκη "να φύγουμε από την μέγγενη του οποιοδήποτε κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση". Σήμερα ο Τάσος Βαβατσικλής δηλώνει ότι "δεν θέλουμε οι δημότες να προσμετρούνται στον κορβανά κάθε κόμματος ή το κάθε κόμμα να λέει ότι ο τάδε Δήμος είναι πράσινος, κόκκινος ή μπλε", αλλά ταυτόχρονα παραδέχεται "παλιά το είχαμε αυτό". Αναγνωρίζει ότι από τότε που ο ίδιος ήταν δήμαρχος οι εποχές άλλαξαν άρδην, αλλά διαπιστώνει ότι "η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αδιάφορη για ό,τι συμβαίνει στην πόλη".

Προτάσσει την αντιμετώπιση της φτώχιας και της ανεργίας στον Δήμο και αναπτύσσει το δικό του πρόγραμμα πάταξης της ανεργίας, που εδράζεται στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην αλλαγή του κανονισμού του Δήμου, στη δημιουργία υπηρεσιών και στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Εξανίσταται για την παραχώρηση του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη, για την διενέργεια εργασιών στα δημοτικά κοιμητήρια από ιδιώτη.

Ακόμη και στις σημερινές εποχές των ισχνών αγελάδων, ο υποψήφιος δήμαρχος εκφράζει την άποψη πως "υπάρχει η δυνατότητα να κάνει πράγματα ένας δήμαρχος, αρκεί να κατατεθούν προτάσεις ακόμη και στο ΕΣΠΑ, πρωτοποριακές, ρηξικέλευθες, καινοτόμες". Βλέπει προβλήματα στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου και της Περιφέρειας ευρύτερα, ολιγωρία σε μεγάλα θέματα όπως οι μεταστέγαση του οικισμού Ρομά του τέρμα Αδριανουπόλεως, απαξίωση και εγκατάλειψη των κατασκηνώσεων Πανδρόσου, ακόμα και σε βασικές υποδομές όπως τα σχολεία.

Στον λόγο του αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο των συμβούλων στην τοπική αυτοδιοίκηση και λέει χαρακτηριστικά "ο κάθε σύμβουλος μας αν φέρει 130 ψήφους, θα είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή".

Καταληκτικά καλείται να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας. Επ' αυτού ο υποψήφιος δήμαρχος λέει "εμείς συμμαχίες και συνεργασίες ειδικού σκοπού δεν κάνουμε. 

Εμείς θα έχουμε το πρόγραμμά μας και όποιος ασπάζεται τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός μας, πρόγραμμα που θα περιέχει την τουριστική ανάπτυξη, την καθαριότητα, τα αδέσποτα, τα ΑμεΑ, τον πολιτισμό, θα συνεργαστούμε". Μέχρι τότε δηλώνει πως "ό,τι ακούγεται για προτάσεις προεκλογικά το απορρίπτω".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μια κυβερνητική θητεία δεν είναι αγώνας 100 μέτρων,   αλλά συνήθως μαραθώνιος.