ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018 - 19:09
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Συνεχίζεται το "ελευθέρας" των ΑμεΑ από τα διόδια της Εγνατίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑμΕΑ
Σύλλογος ΑμεΑ Ροδόπης
Υπουργείο Μεταφορών

Δέσμευση του υπουργού μεταφορών Χρ. Σπίρτζη

Απάντηση στην επιστολή και στις διαμαρτυρίες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και των φορέων της, σχετικά με το θέμα των διοδίων της Εγνατίας, απέστειλε το υπουργείο Μεταφορών.

Στις 13 Ιουνίου με έγγραφό της η ΕΣΑμεΑ διαμαρτυρόταν προς το υπουργείο για την κυβερνητική απόφαση «Τροποποίηση της 6686/14-11-2014 2014 απόφασης των υπουργών Οικονομικών -Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ Β΄ 3086/2014) περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής», στην οποία δεν υπήρχε σαφής αναφορά στην απαλλαγή πληρωμής διοδίων των ατόμων με αναπηρία.

Με το έγγραφό του το υπ. Μεταφορών αποσαφηνίζει ότι "δεν υφίσταται θέμα κατάργησης του ευεργετήματος της δωρεάν διέλευσης των ΑμεΑ από την Εγνατία Οδό".
Η ΕΣΑμεΑ δήλωσε "ικανοποιημένη από την εξέλιξη του θέματος, ενώ εξακολουθεί να διεκδικεί διάταξη νόμου με την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια, με τρόπο ενιαίο και κοινά αποδεκτό από τις εταιρείες εκμετάλλευσης και διαχείρισης όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υποψήφιοι   με τελεσίγραφα και με ένα απλό e-mail,  είναι η μόδα των ημερών. Γεννημένοι αρχηγοί,  χωρίς να πλαισιώνονται από υποστηρικτές  και στη  συγκεκριμένη  περίπτωση υποψήφιους συμβούλους.