ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Στο επίκεντρο οι ζημιές στη Σαμοθράκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλημμύρα
Σαμοθράκη
Καταστροφές

Να συζητηθεί σαν εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα ή ακόμη αν χρειαστεί να συγκληθεί και ειδική συνεδρίαση

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ζημιές στη Σαμοθράκη με τους επικεφαλής και συμβούλους παρατάξεων να καταθέτουν ερωτήσεις προς τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου. 


Ειδικότερα με αφορμή τις εκτεταμένες ζημίες που συντελέστηκαν από την θεομηνία στο νησί της Σαμοθράκης, οι σύμβουλοι της παράταξης Κοινωνική Συμμαχία προτείνουν να συζητηθεί σαν εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα ή ακόμη αν χρειαστεί να συγκληθεί και ειδική συνεδρίαση, ώστε να προσδιοριστούν: το ύψος των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι και το νησί, οι τρόποι αντιμετώπισης καθώς και η πίεση που θα ασκηθεί προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες για την αποκατάσταση των ζημιών να μην μείνουν λόγια κενά αλλά να υλοποιηθούν.


Η πρόταση απευθύνεται προς τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ.


Επιτακτικά ερωτήματα θέτει προς τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Τρέλλης. Σε ποιές ενέργειες θα  προβεί  η Περιφέρεια ώστε:


Χωρίς καμία καθυστέρηση να προχωρήσει η πλήρης καταγραφή των ζημιών και να παρθούν μέτρα: άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών για τις κατοικίες, αγροτοκτηνοτροφικες εγκαταστάσεις και μικρές επιχειρήσεις, ζωικό κεφάλαιο, ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών στο 100%, έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες τους, να αντιμετωπιστεί η άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας με την στελέχωσή του και μετεγκατάστασή του  σε υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, να ληφθούν άμεσα - επείγοντα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ιδιαίτερα για τις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα.

Ο χειμώνας είναι μπροστά, πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες, κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ και επιστροφή όσων δόσεων έχουν πληρωθεί. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει