fbpx Στην Θράκη το επόμενο λάθος, προειδοποιούν στελέχη του ΛΑΟΣ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στην Θράκη το επόμενο λάθος, προειδοποιούν στελέχη του ΛΑΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΟΣ
υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Κατηγορούν τις κυβερνήσεις για λάθος χειρισμούς στην Θράκη, καταγγέλλουν την συμφωνία των Πρεσπών ως ακυρωτέα και μιλούν για μία "Ευρώπη των Εθνών και όχι των τραπεζών"

Διονύσης Βοργιάς

Στην Κομοτηνή βρέθηκαν χθες Τετάρτη 15 Μαΐου τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ). Ανέπτυξαν κατά σειρά επαφές με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ ν. Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη, με εμπόρους της Κομοτηνής σε κεντρικούς δρόμους και με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κο Παντελεήμονα. Οι υποψήφιοι Παράσχος Αγανικόλας, Σταυρούλα Ξουλίδου, Ιωάννης Χαραβόπουλος και Νούλα Βασιλειάδη, μετέφεραν τα μηνύματά τους στον "Χ".

Π. Αγανικόλας: "Ευαίσθητη περιοχή η Κομοτηνή"
"Με όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο, θεωρούμε ότι η Κομοτηνή είναι μία πολύ ευαίσθητη περιοχή, στην οποία έχουν γίνει κατά περιόδους πάρα πολλές επιπολαιότητες από τις ελληνικές κυβερνήσεις, δεν δόθηκε η ανάλογη στήριξη στους κατοίκους της περιοχής", δήλωσε ο κος Αγανικόλας, ο οποίος φάνηκε αισιόδοξος ότι ο ΛΑΟΣ θα μπει στην Ευρωβουλή στις εκλογές στις 26 Μαΐου. Έθεσε το δίλλημα στους ψηφοφόρους, αν θέλουν "μία Ελλάδα που ορίζει τον εαυτό της ή μία Ελλάδα που ορίζεται από την κα Μέρκελ και την φασιστική πολιτική εναντίον του ελληνικού λαού και την Ευρώπη των τραπεζών των κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα".

Μετέφερε την θέση του ΛΑΟΣ γύρω από τον "ευρωσκεπτικισμό", λέγοντας σχηματικά "μιλάμε για μία Ευρώπη των εθνών, που θα βλέπει τους πολίτες ως ανθρώπους και όχι ως νούμερα - υποστηρίζουμε την Ευρώπη, αλλά όχι την Ευρώπη των τραπεζών, αλλά των εθνών", θυμίζοντας ότι "ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν ο γενάρχης του ευρωσκεπτικισμού ". Όσον αφορά στο πλήθος κομμάτων της δεξιάς που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, κατηγόρησε ότι έχουν προκύψει όλα από το ΛΑΟΣ. Τέλος, είπε ότι η προσπάθεια του ΛΑΟΣ δεν χρηματοδοτείται από κανέναν και πως οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι της αγοράς και βιώνουν την ελληνική κρίση στο πετσί τους.

Στ. Ξουλίδου: "Το επόμενο λάθος στην Θράκη"
Η πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου κατηγόρησε ότι "η Θράκη είναι το επόμενο θύμα στην εθνοπολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση Τσίπρα, μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας (...). Η Θράκη έχει ξεχαστεί από όλες τις κυβερνήσεις" και δεσμεύτηκε ότι "πρώτιστο μέλημα του κου Καρατζαφέρη είναι, όταν εκλεγεί στην Ευρωβουλή, να ακυρωθεί αυτή η κατάπτυστη συμφωνία, γιατί υπάρχουν τα νομικά τεκμήρια". Μίλησε για την ανάγκη η Ελλάδα να κερδίσει και πάλι "την χαμένη εθνική αξιοπρέπεια" και ζήτησε ψήφο σε υποψηφίους "πατριώτες, για να μην γίνει στην Θράκη το ίδιο λάθος που έγινε με την Μακεδονία". 

Σε άλλες τοποθετήσεις της κατηγόρησε ότι υπάρχουν προγράμματα από την ΕΕ, όπως αγροτικά, τα οποία έχουν μείνει αναξιοποίητα από την Ελλάδα. Στάθηκε στην ανάγκη συσπείρωση των εθνών του νότου στην ΕΕ γύρω από τον ευρωσκεπτικισμό, ώστε να επιτευχθεί ισόνομη ανάπτυξη και να μην υπάρχει γερμανοκρατούμενη Ευρώπη δύο ταχυτήτων. "Δεν είμαστε εναντίον της Ευρώπης, την θεωρούμε ως το μεγάλο μας σπίτι. Αλλά πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι η Ελλάδα δεν είναι το αποπαίδι τους", είπε προτείνοντας το ΛΑΟΣ ως επιλογή πείρας κι όχι πειραμάτων καθώς είναι ένα κόμμα που μετράει 19 χρόνια παρουσίας "χωρίς να αλλάξουμε όνομα ή σήμα".

Ι. Χαραβόπουλος: "Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία"
Ο Ιωάννης Χαραβόπουλος κατηγόρησε ευθύς εξαρχής ότι "χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία", καθώς όπως είπε "για 99 χρόνια το ταμείο μας το ελέγχει η γερμανική κυβέρνηση. Πρέπει να το επαναφέρουμε πάλι στην χώρα μας, γιατί όταν δεν έχεις το ταμείο σου, δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο". Ζήτησε ψήφο στο ΛΑΟΣ γιατί "αντιπροσωπεύουμε τον ευρωσκεπτικισμό, ο οποίος καλπάζει στην Ευρώπη". Διαμήνυσε, τέλος, ότι ο "ο Γ. Καρατζαφέρης δεν ψήφισε ποτέ μνημόνια".

Ν. Βασιλειάδη: "Πονάω για την Θράκη"
H Νούλα Βασιλειάδη που ζει στην Ξάνθη είπε: "Πονάω για την Θράκη, γιατί στην Θράκη είναι το επόμενο λάθος βήμα". Εξήγησε ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τον ευρωσκεπτικισμό, ο οποίος σημαίνει "ισονομία, ισοτιμία και ισο-οικονομία στην ΕΕ. Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη για την Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε την θέληση και την δύναμη, να φτιάξουμε κάτι καλύτερο για την Ελλάδα" και διαμήνυσε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης είχε έντονη και γνωστή παρουσία από τα έδρανα της Ευρωβουλής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταφέρνουν να μας αποπροσανατολίζουν διαρκώς με τις παρεμβάσεις, τις ενέργειες και τις ευθύνες τους γενικότερα στο νομό μας, η κάποια πράγματα αποσιωπούνται για άλλους λόγους, η ενδεχομένως να επικρατεί η λ