ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Στην πόρτα εξόδου ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μιχάλης Αμοιρίδης
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Μ. Αμοιρίδης: "Είμαι μέλος της παράταξης ακόμη, αλλά με κάνετε να αισθάνομαι ως αντιπολιτευόμενος"

Διονύσης Βοργιάς

Ο ίδιος δηλώνει πως ακόμη είναι μέλος της Περιφερειακής Αναγέννησης, παρόλα αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενά του αισθάνεται ...αντιπολιτευόμενος. Πρόκειται για τον Μιχάλη Αμοιρίδη, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται σε "ανοιχτή" κόντρα με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο.


Για πρώτη φορά, αυτή η κόντρα βγήκε από το παρασκήνιο και συνεχίστηκε στην αίθουσα "Γεώργιος Παυλίδης" όπου συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο. Υπενθυμίζουμε ότι προ μερικών μηνών, ο Μιχάλης Αμοιρίδης ήταν υπεύθυνος επί των τουριστικών θεμάτων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, όμως παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, όταν ο Χρήστος Μέτιος όρισε ως θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού τον Κώστα Αντωνιάδη. Πίσω από την παραίτησή του "κρυβόταν" ουσιαστικά παύση των καθηκόντων του, μέσω Χρήστου Μέτιου, ο οποίος παρέδωσε τα "κλειδιά" του τουρισμού στον κο Αντωνιάδη. 


Αφορμή της εξωτερίκευσης της αντιπαράθεση, μεταξύ Μέτιου-Αμοιρίδη, ήταν οι ενστάσεις του τελευταίου, αναφορικά με τη χρήση του χάρτη, στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω χάρτης χρησιμοποιεί τις διεθνείς ονομασίες κρατών (π.χ. Ιστανμπούλ αντί Κωνσταντινούπολη), ενώ η αντιπολίτευση ανίχνευσε τόσο τη γεωγραφική αστοχία στην χαρτογράφηση του Διδυμοτείχου όσο και την απουσία γραφικής παρουσίασης δύο καθέτων αξόνων, προς Βουλγαρία και Τουρκία αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χάρτης, χρησιμοποιείται χωρίς ενστάσεις από το 2015, επομένως δεν υπήρξε δαπάνη φέτος, ενώ κύριος σκοπός του είναι η χιλιομετρική απεικόνιση της στρατηγικής θέσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, σε σχέση με Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, κι όχι η ακριβής γεωγραφική αποτύπωση καθεαυτής της Περιφέρειας. 


Με τα παραπάνω ως δεδομένα, ο κος Μέτιος απευθύνθηκε προς τον κο Αμοιρίδη. "Αντιδράσατε κι εσείς για την ονομασία Ιστανμπούλ, όπου είχε χρησιμοποιηθεί επίσης αυτή η ονομασία επί των ημερών σας. Τώρα γιατί γράψατε ότι σας ενοχλεί; Τι να υποθέσω, ότι τότε δεν σας ενοχλούσε ή πως τώρα απλώς ψάχνετε κάτι να κάνετε κριτική", διερωτήθηκε με καυστικό τρόπο ο περιφερειάρχης, και στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των κ.κ. Καραλίδη και Αμοιρίδη με τη φράση "ντροπή σας που βάζετε τέτοια πράγματα για να κάνετε αντιπολίτευση. Εμείς έχουμε υπεύθυνη στάση! 


Η κα Κοσμίδου επικοινώνησε εγγράφως με το υπουργείο Εξωτερικών, για να ρωτήσει ποια ονομασία θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Η απάντηση είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί η διεθνής ονομασία. Το κείμενο είναι κι αυτό στη διάθεσή σας. Την εξωτερική πολιτική την κάνει το υπουργείο Εξωτερικών και η κυβέρνηση", όπως υπογράμμισε.


Ανταπαντώντας στις κατηγορίες, ο κος Αμοιρίδης ζήτησε από τον περιφερειάρχη να μην φέρνει μέσα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου τα προσωπικά ζητήματα που έχει εναντίον του. "Το πρόβλημα που έχετε μαζί μου δεν πρέπει να το φέρνετε στο περιφερειακό συμβούλιο", είπε, ενώ αναρωτήθηκε το γιατί "ακόμη κι αν υπήρχαν λάθη το 2015, γιατί δεν διορθώθηκαν στο 2017", αναφορικά με τις ονομασίες και τις γεωγραφικές αστοχίες του χάρτη. 


Στο τέλος του λόγου του άφησε πιο πιθανό από ποτέ, το ενδεχόμενο της παραίτησής του από την "Περιφερειακή Αναγέννηση", την διοικούσα παράταξη στο "τιμόνι" της οποίας εδώ κι ένα χρόνο, ύστερα από τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, είναι ο Χρήστος Μέτιος. 


"Ενώ είμαι ακόμη στη παράταξη, με κάνετε να νιώθω σα να είμαι αντιπολιτευόμενος. Και σκέφτομαι ότι ίσως θα έπρεπε να είμαι. Θα λέτε στον Καραλίδη ότι φταίει ο κος Αμοιρίδης; Κάναμε λάθη όταν είχα θέση ευθύνης, αλλά ποτέ δεν τα φόρτωσα σε άλλους", είπε καταληκτικά. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.