ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

Ροδόπη: Γαλάζιες αντιδράσεις στις εξαγγελίες Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα Δημοκρατία

Ανακοίνωση του τομεάρχη κοινωνικής πολιτικής ΝΟΔΕ Ροδόπης Βασίλη Αμπαρτζίδη

Υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη και ο Οντέρ Μουμίν

Πληθώρα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην "Καθημερινή της Κυριακής" ότι σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχουν θέση συγγενικά του πρόσωπα και της Ντόρας Μπακογιάννη συμπεριλαμβανομένης. 


Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις από άκρο εις άκρον στην Ελλάδα και φυσικά "επηρέασε" και την Κομοτηνή, όπου ήδη πολλά γαλάζια στελέχη αντιδρούν και μάλιστα έντονα. 


Οι χρήστες του Facebook γίνονται μάρτυρες μίας ανάρτησης της Μάγδας Γιαμουστάρη από την Κομοτηνή, η οποία είναι γνωστή για τη δραστηριοποίηση της στα τοπικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: "[...] Προσωπικά ως μέλος της Π.Ε έστειλα επιστολή διαμαρτυρίας στο Γραμματέα! Οι Θρακιώτες είναι ανάστατοι [...]"


Στην ίδια ανάρτηση - συζήτηση συμμετέχει και ο τομεάρχης κοινωνικής πολιτικής και μέλος ΝΟΔΕ Ροδόπης Βασίλης Αμπαρτζίδης, και γράφει: 
"Προς: 1) Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη - 2) Γραμματέα Οργανωτικού, Στυλιανό Κονταδάκη


Θέμα: «Κρίσιμες ερωτήσεις ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στις 2 Δεκεμβρίου 2017»
Ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, σύμφωνα με τις οποίες: «Κανένα συγγενικό μου πρόσωπο δεν πρόκειται να βρεθεί σε κυβερνητικό ή άλλο πολιτειακό αξίωμα στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. 


Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», καθώς και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη «Δεν έχουμε πολλούς πολιτικούς της εμβέλειας της Ντόρας Μπακογιάννη», θα ήθελα να υποβάλλω μία σειρά ερωτήσεων, που κατά την άποψη μου είναι κρίσιμες για το μέλλον της ΝΔ και συνεπώς του τόπου μας:


1) Η αξιοκρατική επιλογή στελεχών, ύστερα από αξιολόγηση των αρμοδίων οργάνων και του ίδιου του προέδρου, δεν είναι μία από τις βασικές στρατηγικές επιλογές του προέδρου μας;
2) Και αν ναι, τότε γιατί αποκλείεται ένα στέλεχος που σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου μας, κανένας δεν αμφισβητεί τις ικανότητες της;
3) Ποιος τον θεωρεί «επιβεβλημένο» τον αποκλεισμό της Ντόρας Μπακογιάννη;
4) Η κ. Μπακογιάννη δεν εκλέγεται από τον ελληνικό λαό της Α’ Αθήνας;
5) Όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί της εμβέλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, πως αποκλείουμε το συγκεκριμένο στέλεχος προτού κιόλας αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας;
6) Δηλαδή η αξιολόγηση δεν γίνεται σύμφωνα με τις ικανότητες του καθενός, αλλά βάση ονόματος;
7) Μήπως με τις συγκεκριμένες δηλώσεις βοηθούμε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί οικογενειοκρατίας και παλιού-νέου;
8) Βοηθούν τέτοιου είδους δηλώσεις στη συνοχή και στην ομόνοια της παράταξης;"

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ
Κληθείς να σχολιάσει και τις δηλώσεις στη γαλάζια παράταξη, φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν. 
"Θεωρώ ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ένα εθνικό κεφάλαιο και η προσφορά της στον τόπο, είναι πάνω από οικογενειοκρατίες και οποιαδήποτε άλλη αξία", είπε μεταξύ άλλων ο κος Οντέρ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ