ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 29 Απριλίου, 2017 - 14:00
ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Πρόταση ζωντανής αναμετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου, ενστάσεις από τον δήμαρχο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Κομοτηνής
Εκσυγχρονισμός
Φελίνα Καζάκου

Γιώργος Πετρίδης: Κάποιος μπορεί να βγάλει από μία μεγάλη συνεδρίαση επιλεκτικά κάποια αποσπάσματα και να τα αναρτήσει και να δημιουργείται μία στρεβλή εικόνα του συνόλου της συζήτησης

Πρόταση ζωντανής αναμετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξης "Εμείς...η πόλη" Φελίνα Καζάκου. Η πρόταση κατατέθηκε εγγράφως στο προεδρείο του συμβουλίου, ενώ στην συνεδρίαση της 27ης Απριλίου η κα Καζάκου τη δημοσιοποίησε σε όλο το σώμα. "Αυτή η διαδικασία θα αναβαθμίσει γενικώς τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου", είπε η κα Καζάκου και πρόσθεσε "οι Δήμοι που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολλοί στην Ελλάδα και το κόστος είναι χαμηλό".

Τους προβληματισμούς του κατέθεσε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης λέγοντας τα παρακάτω "υπάρχει η καλή και η κακή πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις. Η κακή πρακτική είναι ότι κάποιος μπορεί να βγάλει από μία μεγάλη συνεδρίαση επιλεκτικά κάποια αποσπάσματα και να τα αναρτήσει και να δημιουργείται μία στρεβλή εικόνα του συνόλου της συζήτησης. Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε σοβαρά κάποια ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας και πως θα τα διασφαλίσουμε".

Ο δήμαρχος περαιτέρω έκανε λόγο για μία μεγάλη πρόκληση δημοσιότητας και διατήρησε τις επιφυλάξεις του, χωρίς να απορρίπτει την πρόταση.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου δεσμεύτηκε να μελετήσει το θέμα, ενόψει λειτουργίας της νέας αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στο Πολυλειτουργικό Κέντρο.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ