ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 1 Αυγούστου, 2017 - 11:00
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΔΕ-ΣΚΑΪ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Πώς σχολιάζει τους φιλανθρωπικούς αγώνες ο δήμαρχος Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Κομοτηνής
Γιώργος Πετρίδης
Φιλανθρωπία

Η Πάτρα αντιδρά και δεν δέχεται να τρέξει «για ένα πιάτο φαΐ»

Δήμος Μπακιρτζάκης

«Όλη η  Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με τον φορέα «Όλοι μαζί μπορούμε» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και σύμφωνα με την οποία σε 52 δήμους της χώρας θα διοργανωθούν αγώνες δρόμου για την ενίσχυση των κατά τόπους κοινωνικών παντοπωλείων ή άλλων δομών που συνδράμουν οικονομικά αδύναμους δημότες. 


Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ήδη όμως έχει προκαλέσει αντιδράσεις με σφοδρότερη αυτή του δήμου Πατρέων, με τον εκεί δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να υπογράφει ανακοίνωση, αφορίζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δηλώνοντας ότι ο δήμος τον οποίο εκπροσωπεί δεν θα λάβει μέρος. 


Σε αυτή την ανακοίνωση, ο δήμος Πατρέων, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αυτές οι εκφράσεις της αλληλεγγύης του λαού μας, καμία σχέση δεν έχουν με εκδηλώσεις – πυροτεχνήματα που διοργανώνονται για τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν. Το ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την ΚΕΔΕ, που δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη τόσο καιρό, για την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της ΕΕ, θυμίζουν σε όλους μας πως «…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…», όπως γράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.


Με τον προκλητικό τίτλο «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ», δείχνουν ακριβώς ποιά είναι τα όρια τους. Ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους σήμερα και από αύριο πίσω στην ανεργία και την πείνα»


Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ 
Σχολιάζοντας τόσο την ανακοίνωση της Πάτρας, όσο και την πρωτοβουλία αυτή καθαυτή, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης διατηρεί μία πιο μετριοπαθή στάση και δηλώνει ότι ο δήμος Κομοτηνής δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα λάβει μέρος. «Δεν έχουμε απαντήσει ακόμα» είπε συγκεκριμένα ο κος Πετρίδης υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Κομοτηνής έχει ούτως ή άλλως δράσεις οι οποίες ενισχύουν τις κοινωνικές δομές του, οπότε η συμμετοχή σε αυτήν της ΚΕΔΕ, μάλλον είναι περιττή. Το σχόλιο του κου Πετρίδη: «Σε εμάς ήρθε το έγγραφο για το ‘Όλοι μαζί μπορούμε’ αλλά εμείς κάνουμε τις δικές μας εκδηλώσεις, έχουμε τον "Αη Βασίλη που άργησε μια μέρα" που είναι κάτι αντίστοιχο, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων μαζεύονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο, όπως και αυτές του συλλόγου Περπατώ. 


Δεν απαντήσαμε γιατί δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα έρθει να προσφέρει κάτι καινούριο, πέρα από αυτό που εμείς ήδη κάνουμε. Είναι μια καλή πρωτοβουλία, αλλά για περιοχές όπου οι δήμοι δεν προχωρούν μόνοι τους σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Εμείς προχωράμε μόνοι μας και πιστεύω ότι δεν θα πρόσφερε κάτι παραπάνω για αυτό και το έχουμε παγώσει. Βλέπω ότι η ΚΕΔΕ το έχει αγκαλιάσει. Τώρα είδα ότι ο δήμαρχος Πάτρας αντιδρά. 


Δεν σημαίνει ότι επειδή σε κάποιους δήμους είναι καλό, είναι για όλους. Αν εμείς δεν είχαμε τον "Αη Βασίλη άργησε μια μέρα" από τον οποίο μαζεύουμε τόνους τροφίμων κάθε φορά και αν δεν υπήρχαν άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες προφανώς θα ήταν καλό να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς ήδη το τρέχουμε το πρόγραμμα αυτό, δεν θέλουμε να τα μπερδεύουμε».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει