ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολλοί ασθενείς, λιγοστό το προσωπικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Εργαζόμενοι
Αιτήματα
Συλλαλητήριο
ΔΕΘ

Τα διαχρονικά αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Κομοτηνής 
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Πολλοί ασθενείς, λιγοστό το προσωπικό. Διαχρονικό και πάντα επίκαιρο το αίτημα για προσλήψεις στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ακούστηκε από τα στόματα των εργαζομένων του ιδρύματος στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των συνδικάτων στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση. 


Τον παλμό της πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση κατέγραψε ο "Χρόνος". Λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η πορεία χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στο κάλεσμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία του μπλοκ των λιπασμάτων Καβάλας με πυρσούς και καπνογόνα. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω των οδών Εγνατίας, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης με κατεύθυνση την πλατεία της ΧΑΝΘ. Η προσυγκέντρωση έγινε στο άγαλμα Βενιζέλου. Ανάμεσα τους διαδηλωτές από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπως δεκάδες εργαζόμενοι από τα Λιπάσματα Καβάλας, εργαζόμενοι μέλη του συλλόγου εργαζομένων του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής, εργαζόμενοι του εργοστασίου Diaxon με το μπλοκ του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, εκπρόσωποι με το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής και το Εργατικό Κέντρο Δράμας και άλλοι.


"Τα μνημόνια τσακίζουν τη δημόσια υγεία" έγραφε το πανό που κρατούσαν στη συγκέντρωση εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής με την Μαρίνα Αποστολίδου μέλος του συλλόγου εργαζομένων να μας εξηγεί τους λόγους παρουσίας τους σε αυτήν: "Βρισκόμαστε εδώ γιατί εκπροσωπούμε τους συναδέλφους μας και τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι. Δεν αποτελούμε εξαίρεση, γι' αυτό με τον δικό μας τρόπο ήρθαμε εδώ να αγωνιστούμε δίπλα σε άλλους μήπως και πετύχουμε κάτι σε μια κυβέρνηση η οποία τα βλέπει όλα θετικά. Δεν ξέρω που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί εμείς όλοι οι υπόλοιποι υποφέρουμε". 


Ειδικά για τον κλάδο της υγείας η κα Αποστολίδου  είπε "η ηγεσία ακολουθεί ένα δρόμο με τον οποίο το μόνο που κάνει είναι να εξαθλιώνει όλο τον κόσμο και μαζί και εμάς τους υγειονομικούς. Παρουσιάζουν σαν όμορφο από την κυβέρνηση την κοινωφελή. Όμως τη στιγμή που ξεκινούν αυτοί οι συνάδελφοι να αποκτήσουν κάποια εμπειρία και να σταθούν όπως πρέπει στη θέση τους θα τελειώσει και η σύμβασή τους και θα φύγουν. Δεν θέλουμε τέτοιες λύσεις, κάποιοι συνάδελφοι από παλιές προκηρύξεις ή από την Κ7 την τελευταία έχουν έρθει αλλά είναι τόσο λίγοι που είναι σταγόνα στον ωκεανό".


Αναφέρθηκε επίσης και στον παράγοντα "ηλικία", αναφερόμενη στο γηρασμένο προσωπικό "κανένας δεν το υπολογίζει ότι το προσωπικό είναι μεγάλο σε ηλικία, οι ασθένειες δεν ξεχωρίζουν και εμάς, έχουμε συναδέλφους μεγάλους και με σοβαρά προβλήματα υγείας. Όμως όσους μείναμε στο νοσοκομείο μας και μπορούμε και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, πρέπει να μας βοηθήσουν όχι για εμάς τους ίδιους αλλά για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί για τους συντοπίτες μας. Στο νοσοκομείο έχει πάρα πολύ κόσμο, όλοι καταφεύγουν εκεί, δεν έχουν άλλη επιλογή πλέον, ίσως έγινε και η αιτία να εκτιμήσουν και τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Βλέπω ότι έρχονται και μας εμπιστεύονται είναι το καλό της κρίσης το κακό είναι ότι πάλι η ζυγαριά είναι σε αντίστροφη κατεύθυνση, πολύς κόσμος – λίγο προσωπικό".


Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής συμμετείχαν και στην πορεία που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ την προηγούμενη μέρα στην Θεσσαλονίκη, παρόντος του προέδρου Μιχάλη Γιαννάκου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συνεδρίασε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας που ασχολήθηκε με τα δικαιώματα τους όπως τα αντιλαμβάνονται,  στο Αιγαίο και στην Κύπρο και έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν  να τα υπερασπιστεί,  κάν