ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΑΠΑ RESEARCH ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Περισσότερο αρνητικές, παρά θετικές οι εντυπώσεις για τους Ροδοπίτες βουλευτές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιλχάν Αχμέτ
Μουσταφά Μουσταφά
Αιχάν Καρά Γιουσούφ
Ευρυπίδης Στυλιανίδης

Η τριανδρία βουλευτών αλλά και ο πρώην βουλευτής ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδης συγκεντρώνουν πάνω από 1 στις 2 αρνητικές ή μάλλον αρνητικές γνώμες

Διονύσης Βοργιάς

Αρνητικές εντυπώσεις των κατοίκων, αναφορικά με τους τρεις νυν βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, Ιλχάν Αχμέτ, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, αλλά και για τον τέως βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, καταγράφει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύει η εφημερίδα Νέα Εγνατία της Καβάλας.


Η έρευνα της Κάπα Research για την καταγραφή των πολιτικών και κοινωνικών τάσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2017 με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 972 ατόμων που επιλέχθηκαν με τη μέθοδο της πολυσταδιακής δειγματοληψίας με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Το μέγιστο στατιστικό σφάλμα της έρευνας ορίζεται στο 3,1% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.


Αναφορικά με τη δημοτικότητα των βουλευτών εκλογικής περιφέρειας Ροδόπης, και οι τέσσερις πολιτικοί συγκεντρώνουν άνω του 50% αρνητικές ψήφους. Πιο συγκεκριμένα, για τον πρώην βουλευτή ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη θετική και μάλλον θετική γνώμη έχει το 35,4% των ερωτηθέντων, μάλλον αρνητική και αρνητική το 51,5%, ενώ "δεν ξέρω/δεν απαντώ" απάντησε το 13,1%.


Για τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουστάφα: 34% θετική ή μάλλον θετική, 52,5% αρνητική ή μάλλον αρνητική, 13,5% δεν ξέρω/δεν απαντώ.


Για τον βουλευτή Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ: 29% θετική ή μάλλον θετική, 53,5% αρνητική ή μάλλον αρνητική, 17,5% δεν ξέρω/δεν απαντώ.


Για τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ: 24,5% θετική ή μάλλον θετική, 63,5% αρνητική ή μάλλον αρνητική, 12% δεν ξέρω/δεν απαντώ.


Επομένως, το τοπίο είναι λίγο "ομιχλώδες" αφού πρώτος παρουσιάζεται ο μόνος που ...δεν είναι βουλευτής, αν και πραγματικός νικητής είναι η αρνητική γνώμη, καθώς και οι τέσσερις πολιτικοί συγκεντρώνουν πάνω από μία στις δύο αρνητικές ή μάλλον αρνητικές γνώμες.
 

ΝΙΚΗ "ΕΙΔΕ" Ο ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Να καρπωθεί το αποτέλεσμα της έρευνας, προσπάθησε ο τέως βουλευτής Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος είδε πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, νίκη του έναντι των τριών βουλευτών και δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων προς τους τρεις βουλευτές της περιοχής.


Ο ίδιος, στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο facebook, σημείωσε τρία συμπεράσματά τους από την έρευνα, ως εξής:
"1. Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ροδόπης, όπου είχε το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό του(49%) και ανέρχεται η Νέα Δημοκρατία.
2. Είναι εμφανής η δυσαρέσκεια των πολιτών της πλειονότητας και της μειονότητας προς τους κυβερνητικούς βουλευτές και διακριτή πλέον η ενόχληση όλων για την απουσία δίκαιης και ισόρροπης εκπροσώπησης μεταξύ των σύνοικων στοιχείων.
3. Είναι σημαντικό ότι παρά την διετή απουσία μου από το Κοινοβούλιο, λόγω του εκλογικού νόμου (από το Σεπτέμβριο του 2015), οι πολίτες της Ροδόπης μου δίνουν ξανά τις περισσότερες θετικές γνώμες και τις λιγότερες αρνητικές σε σύγκριση ακόμα και με τους εν ενεργεία βουλευτές".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ