ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, 2019 - 15:13
ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ

Πέρασε από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμφωνία των Πρεσπών
ΣΥΡΙΖΑ
ψηφοφορία

Επίσημα αποδέχεται το "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" το ελληνικό κοινοβούλιο

Πέρασε από την Βουλή των Ελλήνων, μόλις, η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αποδοχή του νέου ονόματος των γειτόνων μας, "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" και την απόσυρση του προσωρινού ονόματος "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας". 

Αυτή την ώρα διεξάγεται η επίσημη καταμέτρηση.

Ψήφισαν όλοι οι βουλευτές, ήτοι 300. Ναι ψήφισαν 153, όχι ψήφισαν 146, παρών 1.

Εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την συμφωνία ψήφησαν επίσης η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ νυν ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι καθώς και ο συνεργαζόμενος με το κόμμα Σπύρος Λυκούδης. Θετική ήταν επίσης η ψήφος του Θανάση Θεοχαρόπουλου ο οποίος διγράφη από το Κίνημα Αλλαγή και του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Δανέλλη.

Από την Ροδόπη ναι ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ενώ όχι ψήφισε ο βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι