ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Π. Σγουρίδης: "Μεταμνημονιακή η εποχή μετά τον Αύγουστο του 2018"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΛ
Τουρισμός

Οι ΑΝ.ΕΛ. παρουσίασαν ένα σχέδιο με έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Μεταξύ των προτάσεων, η καθιέρωση του μπασμά Ροδόπης ως προϊόν ΠΟΠ

Διονύσης Βοργιάς

Τις δικές τους προτάσεις για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος βρέθηκε στην Κομοτηνή και παρέθεσε συνέντευξη τύπου, διάρκειας σχεδόν μίας ώρας, το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου.


Αφορμή της συνέντευξης ήταν το επικείμενο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης, που διοργανώνεται το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή. Τον αντιπρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. συνόδευσαν οι Χρύσα Ούτση, Νίκος Κατσίμπρας, Κώστας Βουζουκίδης, Ανδρέας Καραγιώτης.  


Αντίστοιχες συνεντεύξεις πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στους πέντε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου πρώτον να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους και δεύτερον να δώσουν το πολιτικό τους στίγμα αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο κος Σγουρίδης, μάλιστα, θα βρίσκεται στην Κομοτηνή και το διήμερο του αναπτυξιακού συνεδρίου, στο οποίο και θα συμμετάσχει, καθότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως γνωστό συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ: "ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ"
"Στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι για την χώρα. Γι' αυτό έχουμε το σύνθημα: Αναγκαίο καλό. Κι αυτό το κάνουμε πράξη. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη δράση και τις προτάσεις μας, οι οποίες είναι ρηξικέλευθες", δήλωσε ο κος Σγουρίδης από την Κομοτηνή.


Κατόπιν, ο πολιτικός υπογράμμισε ότι "ποτέ δεν είχαμε ως αυτοσκοπό μας τις καρέκλες". Ο ίδιος δικαιολόγησε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν κατηγορηθεί πολλαπλώς, ως εξής: "Αποφασίσαμε να ενισχύουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γιατί θεωρούμε πως για να βγει η χώρα από την κρίση, θα πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή. Τα δανεικά δεν ξεπληρώνονται με δανεικά. Γι' αυτό και στη μεταμνημονιακή εποχή, μετά τον Αύγουστο του 2018, θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην παραγωγή. Η προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, να διευρύνουμε τον τρόπο που θα επιτευχθεί η συνολική ανασυγκρότηση της χώρας, γίνεται στο συνέδριο".


Στη συνέχεια, στάθηκε και στον αρχηγό του κόμματος Πάνο Καμμένο, υπογραμμίζοντας ότι δέχεται επίθεση πανταχόθεν, προκειμένου να βγουν από τον πολιτικό χάρτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. "Χτυπούν τον Πάνο Καμμένο, γιατί θέλουν να μας βγάλουν από τον πολιτικό χάρτη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγκαστεί να συνεργαστεί με τα κόμματα της διαπλοκής", δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε: "Απέναντι σε αυτά, εμείς ορθώνουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας και αγωνιζόμαστε για το χρήσιμο".


Αναφορικά με το ...προγνωστικό του για τις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές συμβούν, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ. "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και στις επόμενες εκλογές", δήλωσε.


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Ότι "η πολιτική πλέον γράφεται με παραπολιτικούς όρους", είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, καλώντας με αυτό τον τρόπο τους πολίτες να διαβάσουν τις θέσεις των ΑΝ.ΕΛ και να τις κρίνουν από μόνοι τους, χωρίς να παραπληροφορηθούν. 


Αξίζει όμως να σημειωθεί πως, παρότι κάναμε σχετικό αίτημα προς τα μέλη του κόμματος, ώστε να μας αποστείλουν τις αναλυτικές τους προτάσεις, προκειμένου να τις μελετήσουμε πιο επισταμένα, το αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε. 


Πιο αναλυτικά, αναφορικά με τις προτάσεις του κόμματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε τα εξής: "Οι προτάσεις μας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και των επαφών των στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. με την τοπική κοινωνία και με τους φορείς. Χαίρομαι πολύ που η οργάνωση της Ροδόπης δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας δείξω την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 


Πρόκειται για μία ισόρροπη και συμπληρωματική πρόταση για τους πέντε νομούς, προσαρμοσμένη στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κάθε νομού. Άλλα τα χαρακτηριστικά του Έβρου κι άλλα της Ροδόπης. Το ίδιο ισχύει για όλους τους νομούς. Μόνο με την ενότητα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που μαστίζει την περιφέρεια".


Κατόπιν, διευκρίνισε ότι υπάρχει προτεραιότητα στον τουρισμό. "Για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ η πρότασή μας δίνει έμφαση στον τουρισμό. Γιατί εκεί εντοπίζουμε τη στρέβλωση της περιοχής σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες. Η αλήθεια είναι πως στην περιοχή μας μπορεί να έχουμε μικρό καλοκαίρι, αλλά έχουμε άλλα πλεονεκτήματα, που μπορούν να αναπτύξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο οποίος θα φέρει την ανάπτυξη. 
Για παράδειγμα, η περιοχή μας είναι πλούσια από θαύματα της φύσης, όπως δάση και λίμνες", είπε και διευκρίνισε επίσης, ότι δεν ξεχωρίζει τους τουρίστες, αντιθέτως η Ελλάδα τους υποδέχεται όλους. "Ο τουρισμός αφήνει πλούτο για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν", είπε και ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεν ήταν ποτέ ρατσιστές προς κανένα τουρίστα ή κάτοικο.


"Δίνουμε έμφαση και στην ανάπτυξη του ορεινού όγκου. Θέλουμε αειφόρα χωριά", πρόσθετε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος.
Για τη Ροδόπη, συγκεκριμένα, επεφύλαξε -μεταξύ άλλων- δύο προτάσεις. "Πρώτον, προτείνουμε -και θα παλέψουμε γι' αυτό- ώστε ο μπασμάς της Ροδόπης να αναγνωριστεί ως προϊόν ΠΟΠ.


Δεύτερον, προτείνουμε την ίδρυση δημόσιων σχολείων παντού. Δε μπορεί να υπάρχει αποκλεισμός στη δημόσια εκπαίδευση. Φυσικά και δε ζητάμε κατάργηση των μειονοτικών σχολείων. Απλώς σε κάθε περιοχή πρέπει να υπάρχει από ένα δημόσιο σχολείο, ώστε οι κάτοικοι να επιλέγουν από μόνοι τους που θα στείλουν τα παιδιά τους", είπε.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ