fbpx Οι ευρωβουλευτές που εκλέχθηκαν και δεν ...ξέχασαν τη Ροδόπη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Οι ευρωβουλευτές που εκλέχθηκαν και δεν ...ξέχασαν τη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ευρωβουλευτής
Ευρωεκλογές
Υποψήφιοι

9 ή 10 αναλόγως με τα αποτελέσματα υποψήφιοι ευρωβουλευτές που εκλέγονται πέρασαν από το νομό μας προεκλογικά, το ερώτημα είναι αν θα μας θυμηθούν και μετεκλογικά

Όλοι τους μίλησαν στον "Χ" ή στο ράδιο Χρόνος 87,5fm

Διονύσης Βοργιάς

Εννιά ή δέκα αναλόγως με τα τελικά αποτελέσματα από τους συνολικά είκοσι έναν ευρωβουλευτές που εκλέγει η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιόδευσαν, τουλάχιστον με βάση την επίσημη ενημέρωση που λάμβανε ο "Χ" καθ' όλη την προεκλογική περίοδο, στο νομό Ροδόπης. Άξιο αναφοράς είναι πως όλοι τους μίλησαν στον "Χ" ή στο ράδιο Χρόνος 87,5fm, επιδιώκοντας την προβολή μέσα από τις σελίδες μας ή την ραδιοφωνική μας συχνότητα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 7 ή 8 ευρωβουλευτές εκλέγει η Νέα Δημοκρατία, 6 ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, 2 το Κίνημα Αλλαγής, 2 το ΚΚΕ, 2 η Χρυσή Αυγή, 1 η Ελληνική Λύση, 1 ή 0 το ΜέΡΑ25. Εξ αυτών οι 9 ή 10 βρέθηκαν τους περασμένους μήνες στο νομό Ροδόπης και στην Κομοτηνή, άρα μας θυμήθηκαν - τουλάχιστον - προεκλογικά. Ζητούμενο, ασφαλώς, αποτελεί, εάν θα μας θυμηθούν με κάποιο τρόπο και μετεκλογικά.

Τρεις ευρωβουλευτές της ΝΔ
Από τους επτά ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι τρεις βρέθηκαν την προεκλογική περίοδο στο νομό μας. Πρώτος κατέφτασε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εξελέγη και δεύτερος σε σταυρούς από την ευρωκάλπη. Στις δηλώσεις του έκανε λόγο κυρίως για το αμιγώς πολιτικό κομμάτι των ευρωεκλογών, μεταφέροντας μήνυμα νίκης της ΝΔ. Επίσης, στο νομό Ροδόπης βρέθηκε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η ατζέντα της οποίας περιελάμβανε μεταξύ άλλων και ενίσχυση των δυνάμεων της Ελλάδας-Ευρώπης στον Έβρο για καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού, όπως και ο Γιώργος Κύρτσος νυν και εκ νέου ευρωβουλευτής, που μίλησε για την δράση που ανέπτυξε τα περασμένα χρόνια προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, μεταξύ άλλων.

Τρεις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Τρεις από τους έξι συνολικά εκλεγέντες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκαν στην Ροδόπη. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, νυν και εκ νέου ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης βρέθηκε στην Κομοτηνή σε κεντρική εκδήλωση του κόμματος, στην οποία έκανε λόγο μεταξύ άλλων για την στήριξη ευπαθών ομάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και την διευθέτηση μειονοτικών ζητημάτων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχε λάβει χώρα και παρέμβαση φοιτητών Νομικής Δ.Π.Θ. κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής στην Πάτρα. Επίσης, ο Κώστας Αρβανίτης ο οποίος ανέπτυξε ατζέντα κυρίως γύρω από την ανάγκη πάταξης της δεξιάς-ακροδεξιάς, και ο Στέλιος Κούλογλου που έκανε μία πρωτότυπη επίσκεψη στο πλαίσιο εκδήλωσης νέων που διοργάνωσε στην Κομοτηνή το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής.

Δύο στα δύο για το Κίνημα Αλλαγής
Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή ήταν και θα παραμείνουν οι ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, καθώς οι Γιώργος Καμίνης και Νίκος Παπανδρέου δεν κατάφεραν να τους ξεπεράσουν σε ψήφους όπως όλα δείχνουν. Και οι τέσσερις είχαν βρεθεί προεκλογικά στην Κομοτηνή. Ο κος Ανδρουλάκης μετέφερε μεταξύ άλλων την ανάγκη ενίσχυσης του μηχανισμού προστασίας ανά την Ελλάδα μέσω της Ευρώπης, ενώ η κα Καϊλή υπερτόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων προς ενίσχυση ακριτικών περιοχών.

Τα υπόλοιπα κόμματα
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος πέρασε κι αυτός από την Κομοτηνή πραγματοποιώντας ανοιχτή προεκλογική ομιλία. Η Σοφία Σακοράφα του ΜέΡΑ25 (που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία βρίσκεται στο 2,99% άρα δεν μπαίνει στην ευρωβουλή) πέρασε από το ράδιο Χρόνος 87,5fm μεταφέροντας την ατζέντα του κόμματος γύρω από την διαχείριση της οικονομικής κρίσης κι όχι μόνο. Άξιο αναφοράς είναι πως μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης την τελευταία αυτή έδρα η ενσωμάτωση την δίνει στη ΝΔ, η οποία θα εκλέξει 8 ευρωβουλευτές ενισχυόμενη πιθανώς από τον Γιώργο Αμυρά, ο οποίος προεκλογικά δεν περιόδευσε στην Ροδόπη, ή στον Θοδωρή Ζαγοράκη που μας επισκέφτηκε στο πλαίσιο φιλανθρωπικού αγώνα ποδοσφαίρου του "Περπατώ".

Οι δύο ευρωβουλευτές που φαίνεται να εκλέγει το ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος δεν περιόδευσαν στην Ροδόπη, τουλάχιστον σύμφωνα με την προεκλογική ενημέρωση που είχε ο "Χ". Από το νομό δεν πέρασαν επίσημα και οι δύο ευρωβουλευτές που φέρεται να εκλέγει η Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου.

Παρέλαση υποψηφίων...
Συνολικά περί των 50 υποψήφιων ευρωβουλευτών επισκέφτηκαν την Κομοτηνή, κι όλες τις επισκέψεις κάλυψε δημοσιογραφικά ο "Χ". Επίσης από το νομό Ροδόπης κατήλθαν στις κάλπες η Ουφούκ Μουσταφά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Δαμιανίδης από το Κίνημα Αλλαγής, ο Κερατζή Ιμπραήμ από το ΚΚΕ και άνω των μισών υποψήφιων ευρωβουλευτών του μειονοτικού κόμματος DEB. Για μία ακόμη φορά δεν εκλέχθηκε βουλευτής με καταγωγή από την Ροδόπη.

Όσον αφορά στους ευρωβουλευτές που εκλέχθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το νομό Ροδόπης, αναμένουμε να δούμε, εάν με κάποιο τρόπο, θα σταθούν σύμμαχοι της ακριτικής περιοχής την επόμενη μέρα των εκλογών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.