ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
«ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ, ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ»

Ο Γ. Πεταλωτής δείχνει τον δήμαρχο που έκανε πράξη την παραχώρηση οικοπέδου για το νέο νοσοκομείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιώργος Πεταλωτής
Νοσοκομείο
Βαγγέλης Λίτσος

Ο δήμαρχος Αιγείρου Βαγγέλης Λίτσος είχε κάνει όλη την προετοιμασία ώστε ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης το 2011 να υπογράψει την απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης

Τον δήμαρχο που έκανε πράξη την παραχώρηση οικοπέδου για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής  "δείχνει"  ο Γιώργος Πεταλωτής πρώην βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, με σημείωμά του στο facebοok. Πρόκειται για τον δήμαρχο Αιγείρου Βαγγέλη Λίτσο που είχε κάνει όλη την προετοιμασία ώστε ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης το 2011 να υπογράψει την απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης. Μεταξύ άλλων, στο σημείωμά του ο κος Πεταλωτής, παρουσιάζει τη συνεισφορά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του ιδίου προσωπικά, προκειμένου σήμερα να υπάρχει ωριμότητα όσον αφορά τις συνθήκες δρομολόγησης της ανέγερσης νέου νοσοκομείου. Εξαίρει την κίνηση παραχώρησης του οικοπέδου από τον Δήμο Αιγείρου επί δημαρχίας Βαγγέλη Λίτσου, την ενεργοποίηση του διοικητή του νυν νοσοκομείου Γιώργου Φιλιππίδη, τη σοβαρότητα του νυν υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού, και φυσικά την ευαισθησία του Ιδρύματος Νιάρχου για κοινωνικά ζητήματα της Θράκης. 


Ο κ. Πεταλωτής αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η πρωτοβουλία του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φιλιππίδη να απευθυνθεί στο Ίδρυμα Νιάρχος για οικονομική στήριξη σε επισκευές του υφιστάμενου Νοσοκομείου, οδήγησε σε διαπίστωση των αρμοδίων του Ιδρύματος ότι απαιτείται η ανέγερση νέου Νοσοκομείου και η σκοπιμότητα ένταξης του έργου αυτού στην προσφορά των 200 εκατομμυρίων του Ιδρύματος προς το υπουργείο Υγείας, το οποίο και συναίνεσε ιεραρχώντας τις ανάγκες, στην κατασκευή του. 


Από το τέλος του 2009 μέχρι το 2012 που σταμάτησα να ασκώ κυβερνητικά καθήκοντα, διαπίστωσα πολύ κόπο πολλών ανθρώπων να ξεπεραστούν προβλήματα γραφειοκρατίας και χρηματοδότησης. Σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΟΜ, αρμόδια για την ανέγερση Νοσοκομείων της χώρας, τον πρόεδρό της Γιάννη Φωτάκη, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την μεγάλη συμβολή του ΤΕΕ Θράκης, το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου, κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε προβλήματα πολεοδομικά, χωροταξικά, να αποφύγουμε την εκπόνηση μελέτης κατασκευής που θα εξαντλούσε από μόνη της όλα τα διαθέσιμα χρήματα και προκρίθηκε η σύνταξη μελέτης, με ελάχιστο κόστος με πρότυπο μελέτη που είχε εκπονηθεί για άλλο Νοσοκομείο της χώρας. Με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για έναρξη κατασκευαστικών εργασιών, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Αιγείρου, αφού ο μέχρι το 2010 δήμαρχός του Βαγγέλης Λίτσος πίστεψε στο έργο αυτό και με την παραχώρηση οικοπέδου έκανε την μεγάλη αρχή".


Σε άλλο σημείο αναφέρει:  "Η φιλολογία που μόλις ξεκίνησε για το Νέο Νοσοκομείο θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί. Με πραγματικότητες και πολλούς μύθους. Ακόμη και ο πρωθυπουργός εξαγγέλλοντας το έργο από τη ΔΕΘ δήλωσε ότι είναι «large» και δεν παίρνει την δόξα για το Νοσοκομείο αυτό, όπως θα έκαναν οι «προηγούμενοι». Μας έκανε δηλαδή τη χάρη να μην καρπωθεί μια δωρεά, η οποία ξεκίνησε από ενέργειες του διοικητή κ. Φιλιππίδη (για την επιλογή του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είχε βγάλει ανακοίνωση καταγγελίας), ο οποίος και «έπεισε τον υπουργό Υγείας μέρος της δωρεάς να κατευθυνθεί στην ανέγερση νέου Νοσοκομείου».

Σημαντική προφανώς η απόφαση του υπουργού κ. Ξάνθου, ο οποίος επιδεικνύει σοβαρότητα εν αντιθέσει και με τα πολιτικάντικα παλιάς κοπής κορδώματα τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, που «συνεχάρησαν τον σεμνό υπουργό για την πολιτική του βούληση, την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν». Αξίζει για την ιστορία να τους υπενθυμίσουμε ότι όταν το θέμα αυτό συζητούνταν αναλυτικά, όταν προσπαθούσαμε να λύσουμε τεχνικά ζητήματα και να διερευνήσουμε τρόπους χρηματοδότησης, σε αναπτυξιακή ημερίδα στην Κομοτηνή παρουσία του τότε Πρωθυπουργού της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, αυτοί συναγελάζονταν στα απέναντι χωράφια με «προοδευτικούς πετροβόλους» και συναγωνίζονταν στα γιουχαΐσματα. 


Μέχρι να φθάσουν σήμερα να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Τέλος, ευτυχώς που ο σοβαρός διοικητής του Νοσοκομείου κάνει μνεία της πραγματικότητας, μήπως και την θυμηθούνε κι άλλοι, που μιλάνε για νυν και προηγούμενους. Και είναι πολλοί και όχι μόνον Συριζαίοι…».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αφού εξέφρασαν τις αντιρρήσεις  και τους προβληματισμούς τους οι σύμβουλοι,  μετά την απόφαση του δημάρχου να μην θέσει εκ  νέου υποψηφιότητα  στις επόμενες εκλογές και αφού ξεπέρασαν  το πρώτο σοκ,  πολλοί