ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΕΤ ΡΙΤΒΑΝ

Ο απόηχος της επίσκεψης Παππά στα Αρριανά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Παππάς
Δήμος Αρριανών

Αμέτ Ριτβάν: "Ο πρωθυπουργός μας είχε υποσχεθεί μηχανήματα" - Παππάς: "Τα έχουμε βρει"

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος από τη δορυφορική τηλεόραση, αναμένει εξελίξεις στο αίτημα για αγροτικά μηχανήματα και για το περιφερειακό ιατρείο Φιλύρας
 

Διονύσης Βοργιάς

Όχι μόνο στο δημαρχείο Αρριανών, αλλά και στην Οργάνη, περίμενε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, ο οποίος φάνηκε σχετικά ικανοποιημένος από την επίσκεψη του πολιτικού, μιας κι αυτή έρχεται ως συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα τέλη Νοεμβρίου 2016. Με τη σειρά του ο δήμαρχος ζήτησε οι επισκέψεις αυτές να συνεχιστούν, καθώς "η συνεχής επαφή με την κυβέρνηση μας βοηθάει για να γνωστοποιούμε τα προβλήματά μας και να αναζητούμε λύσεις". Παρόλα αυτά, από μόνες τους οι επισκέψεις δεν επαρκούν, γιατί κάνουμε λόγο για ένα δήμο με 57 οικισμούς και, άρα, ιδιάζουσες ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε και το αίτημα επανακαθορισμού κάποιων περιοχών ως ορεινών και μειονεκτικών, ώστε να δέχονται το αντίστοιχο επίδομα.


ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
Τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, που είχε δοθεί στα τέλη Νοεμβρίου, ενώπιων του, ήταν το πρώτο θέμα που υπενθύμισε ο Αμέτ Ριτβάν στο Νίκο Παππά. "Οι συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες. Στο τέλος του 2016 πέρασε από εδώ ο κ. Τσίπρας και του είπαμε τα προβλήματα. Είχαμε εκφράσει συγκεκριμένα αιτήματα, γιατί ο δήμος μας δεν έχει πολλά λεφτά. Θέλουμε να κάνουμε έργα με τους δικούς μας ανθρώπους", είπε αρχικά και έφτασε στο συμπέρασμα ότι "για παράδειγμα έχουμε χειριστές σε οκτάμηνα, γι' αυτό χρειαζόμαστε μηχανήματα. Δεν είναι πολύ ακριβά και βγάζουν πάρα πολύ δουλειά. Αν δεν υπάρχουν καινούργια, τότε μεταχειρισμένα. Ο πρωθυπουργός μας είχε δώσει το λόγο του, ότι θα μας τα παραχωρήσει".


Με τη σειρά του ο υπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεχάσει την κουβέντα που έγινε πριν από πέντε μήνες. "Έχει κινητοποιηθεί ήδη η διαδικασία και από όσο γνωρίζω το αρμόδιο υπουργείο το εξετάζει. Ήδη έχουν βρεθεί κάποια μηχανήματα και το μόνο που μένει είναι να τα εξετάσει κάποιος, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι αυτά που χρειάζεστε", είπε.


ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ "ΠΙΑΤΑ"
Ως θετικό βήμα αντιμετώπισε ο Αμέτ Ριτβάν τη δορυφορική σύνδεση και, άρα, τη δυνατότητα 60.000 Θρακιωτών στο σύνολο, κι πολλών χιλιάδων δημοτών των Αρριανών, να έχουν ξανά πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια. Οι κάτοικοι, από όταν μεταφερθήκαμε στο ψηφιακό σήμα, δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τηλεόραση. "Λύθηκε το θέμα της ενημέρωσης", εξήγησε για το θέμα ο κ. Ριτβάν.


ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΥΡΑ
Στη συνάντηση με τον υπουργό τέθηκε και το ζήτημα δημιουργίας Κέντρου Υγείας στη Φιλύρα. Τα περιφερειακά ιατρεία σε Αρριανά, Φιλύρα, Οργάνη, αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, όμως δεν παρέχουν ασφαλή λύση σε περίπτωση επείγοντος περιστατικό. Ο κ. Ριτβάν ζήτησε ενημέρωση σχετικά με αυτό το ζήτημα, ρωτώντας προφανώς τον πολιτικό ως μέλος της κυβέρνησης κι όχι ως υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. "Το θέμα του Κέντρου Υγείας της Φιλύρας είναι ήδη στο γραφείο του Πολάκη κι έχει δρομολογηθεί. Από τη θέση μου θα ζητήσω γρήγορη ενημέρωση για τις εξελίξεις, ενώ από πλευράς βουλευτών θα υπάρχει επίσης πίεση προς αυτή την κατεύθυνση", ήταν η απάντηση που δέχθηκε ο δήμαρχος, η οποία κρύβει πολλά ...ερωτηματικά και επ' ουδενί δεν αποτελεί εγγύηση στη βελτίωση των υποδομών υγείας του δήμου Αρριανών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εύλογο είναι τα κόμματα μετά από ένα μεγάλο γεγονός, οικονομικό,  πολιτικό, πόσο μάλλον εθνικής σημασίας, όπως η συμφωνία με τα Σκόπια,  να προσπαθούν να κάνουν και ταμείο σαν πολιτικά …μαγαζιά.

Ημερολόγιο