ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2018 - 18:34
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ντ. Μπακογιάννη: "Η επίσκεψη Ερντογάν δεν ήταν επιτυχημένη"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ντόρα Μπακογιάννη
Νέα Δημοκρατία
Επίσκεψη

Πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν τίθεται θέμα εκλογής μουφτή

Η πρώτη περιοδεία για το 2018 για τη Ντόρα Μπακογιάννη γίνεται στην Θράκη. Πριν λίγη ώρα η πρώην υπουργός της ΝΔ παρέθεσε αναλυτική συνέντευξη τύπου.

Κληθείσα από τον "Χρόνο" να σχολιάσει την επίσκεψη Ερντογάν, τη σαρία και την πιθανότητα εκλογής μουφτή, είπε ότι "δε μπορώ να χαρακτηρίσω επιτυχημένη την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα. Τέτοιου είδουν επισκέψεις έχουν, πέραν την καθημερινής επαφής, ενέχουν και έναν συμβολισμό. Ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, κι αυτό σημαίνει πως η επίσκεψη έπρεπε να είναι πάρα πολύ καλά σχεδιασμένη", αναφερόμενη στην επίσκεψη Ερντογάν εξηγώντας ότι τέτοια προετοιμασία από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης δεν υπήρξε.

Κατόπιν, σημείωσε ότι όσο ο μουφτής είναι ανώτατο όργανο του κράτους ασκώντας και δικαστική εξουσία, η πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι δεν τίθεται θέμα εκλογής του. Παρόλα αυτά, αναγνώρισε ότι η ρύθμιση για την σαρία, που καθίσταται προαιρετική είναι θετική.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση του "Χ" του Σαββάτου

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε