ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 6 Μαΐου, 2017 - 10:20
ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 8ΗΣ ΜΑΪΟΥ

Νίκος Τσαλικίδης: Ενάντια στα διόδια και έτοιμος για δραστικές κινητοποιήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Ροδόπη
Νίκος Τσαλικίδης
διόδια
Μέστη

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κάνει γνωστό πως οι επιτροπές που έγιναν με θέμα συζήτησης τα διόδια δεν έλαβαν υπόψη εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύμπνοια δράσεων και αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης
 

Την θέση του κατά των διοδίων της Μέστης που βρίσκονται υπό κατασκευή, εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ενόψει του περιφερειακού συμβουλίου της 8ης Μαΐου, στο οποίο κεντρικό θέμα συζήτησης είναι οι δραστικές κινητοποιήσεις για την αντίθεση των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας στην απόφαση τοποθέτησης διοδίων στην περιοχή της Μέστης, κάνει γνωστά τα εξής: 


"Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης από τον θεσμικό ρόλο του αντιπεριφερειάρχη εκφράζω την ανυποχώρητη στάση στις αρχικές θέσεις μου ενάντια στην τοποθέτηση διοδίων μέσα από μία σειρά δραστικών κινητοποιήσεων. Με δεδομένο πως η περιοχή της Μέστης ανήκει χωροταξικά και τοποθεσιακά στην Π.Ε. Ροδόπης είναι λογικό να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στο παραπάνω θέμα, σεβόμενοι πάντα τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ομόφωνη απόφαση του οποίου και αναμέναμε για να λάβουμε δράση.

Πλέον πιέζουμε με κάθε τρόπο και μέσο προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε επιπλέον με δυσβάσταχτα διόδια τους προϋπολογισμούς των οικογενειών. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως οι επιτροπές που έγιναν με θέμα συζήτησης τα διόδια δεν έλαβαν υπόψη εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύμπνοια δράσεων και αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης.


Για ακόμα μία φορά τονίζω πως σαν Π.Ε. Ροδόπης δηλώσουμε απερίφραστα την αντίθεση μας στην τοποθέτηση διοδίων στην περιοχή της Μέστης και είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το δίκαιο αίτημα μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αφού εξέφρασαν τις αντιρρήσεις  και τους προβληματισμούς τους οι σύμβουλοι,  μετά την απόφαση του δημάρχου να μην θέσει εκ  νέου υποψηφιότητα  στις επόμενες εκλογές και αφού ξεπέρασαν  το πρώτο σοκ,  πολλοί