ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Νέος τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Ιλχάν Αχμέτ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιλχάν Αχμέτ
Δημοκρατική Συμπαράταξη

Το αξίωμα του δόθηκε από τη Φώφη Γεννηματά Σε θέσεις ευθύνης Καμίνης, Ανδρουλάκης και Θεοδωράκης

Φάση ανασύνταξης δυνάμεων και ανακατανομής αρμοδιοτήτων διανύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενόψει και του συνεδρίου του νέου φορέα που θα γίνει στις 8 Μαρτίου του 2018, ως απόρροια των πρόσφατων εκλογών της κεντροαριστεράς, που ανέδειξαν επικεφαλή του νέου φορέα την Φώφη Γεννηματά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ροδοπίτης βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με αυτή την αφορμή φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm μιλώντας για τη νέα εποχή που ξεκινά στον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς. «Αυτή την στιγμή σχηματίστηκε το πολιτικό συμβούλιο» είπε ο κος Ιλχάν και συνέχισε: «Στο πολιτικό συμβούλιο συμμετέχουν όλοι οι πρόεδροι των κινημάτων, ο κος Γεώργιος Παπανδρέου, ο κος Θανάσης Ζαχαρόπουλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο κος Ανδρουλάκης, όλοι. Το πολιτικό συμβούλιο θα συντονίσει εκείνες τις πράξεις και τις ενέργειες για να πάμε στο συνέδριο που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει τον Μάρτιο στις 8 και θα είναι συνέδριο για τον ενιαίο πολιτικό φορέα. Θα είναι ένα συνέδριο θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  όπου μέσα στο συνέδριο θα αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε με ποιους όρους. Διεκδικούμε μια αυτόνομη πορεία».


Μιλώντας για την κατανομή αξιωμάτων εντός του κόμματος, ο βουλευτής είπε: «Ορίστηκε υπεύθυνος του προγράμματός μας για την επόμενη μέρα διακυβέρνησης της χώρας ο κος Καμίνης, την επικοινωνία την πήρε ο κος Θεοδωράκης, την διακήρυξη την πήρε ο κος Ανδρουλάκης και ξέρετε η διακήρυξη είναι το πολιτικό μανιφέστο. Είναι μια συλλογική προσπάθεια. Εξαρχής αυτό ήτανε το μεγαλύτερο επίτευγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η συμμετοχή των πολιτών, οι συνιδρυτές.  Οι διακόσιες είκοσι χιλιάδες άνθρωποι στην ουσία είναι συνιδρυτές,  δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν και ψήφισαν για να αναδείξουν ένα πρόεδρο. Είναι συνιδρυτές του νέου πολιτικού φορέα». 


Με την καινούργια του ιδιότητα, ο κος Ιλχάν είχε έναν  κύκλο επαφών με τους αυτοδιοικητικούς της Ροδόπης: «Επισκέφτηκα τον κο περιφερειάρχη και είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση, βάλαμε όλα τα θέματα επί τάπητος που απασχολούν την περιοχή μας από αντιπλημμυρικά έργα, το φράγμα Ιασίου και άλλα μεγάλα έργα που μπορούμε να βοηθήσουμε και που μπορώ να σταθώ εγώ σαν βουλευτής του νομού. Θα πάμε στο επιμελητήριο στον κο Γραβάνη και έτσι θα ολοκληρώσουμε ένα κύκλο επαφών,  προκειμένου να εφοδιαστούμε πολιτικά για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο».


Περιγράφοντας τις ανάγκες του νομού μας, ο βουλευτής λέει: «Οι προσδοκίες και οι ανάγκες του νομού Ροδόπης  είναι πολύ αυξημένες και δυστυχώς οι δύο επισκέψεις του πρωθυπουργού δεν έδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί να έγιναν μικρές παρεμβάσεις όσο αφορά τους απολυόμενους από εργοστάσια, καλοδεχούμενο και αυτό ως μια οικονομική στήριξη,  αλλά δεν λύθηκαν τα προβλήματα στην βιομηχανική ζώνη, δεν λύθηκαν τα προβλήματα με το 12%, δεν λύθηκαν τα προβλήματα όσο αφορά με τα σύνορα για Βουλγαρία με την διέλευση λεωφορείων, δεν λύθηκαν μεγάλα αναπτυξιακά έργα που προτείναμε, δεν λύθηκαν γενικά οι προτάσεις του νομού Ροδόπης». Κατά την άποψή του δε, «ο νομός Ροδόπης αδικήθηκε σε αυτό το περιφερειακό συνέδριο» συγκριτικά με άλλους νομούς: «Στον νομό Έβρου με το λιμάνι, στον νομό Καβάλας,  με την Βουλγαρία μπορεί κάτι να κινείται ή να γίνονται σε επίπεδο εξαγγελιών  βέβαια όλα αυτά τα έργα, αλλά τουλάχιστον να υπήρχε ένα όραμα. Αλλά για τον νομό και το χριστιανικό στοιχείο και το μουσουλμανικό,  παρά την εξαγγελία της Σαρίας,  ουσιαστικά  τίποτα δεν ακούσαμε για την μειονότητα.  Και την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφτεί τον νομό, μόνο δορυφορικές κεραίες χάρισε. Όχι ότι τα υποτιμώ αυτά, είναι θετικά με βρίσκουν  σύμφωνο» είπε χαρακτηριστικά. 


Μένοντας λίγο παραπάνω στο θέμα του μουφτή, ο κος Ιλχάν είπε: «Σαφώς η ανάδειξη ενός θρησκευτικού ηγέτη απασχολεί ένα  συγκεκριμένο τμήμα της μειονότητάς μας και θέλει να μην υπάρχει πρόβλημα στο θέμα αυτό. Σαφώς υπάρχουν προτάσεις σε αυτό το θέμα,  αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα, εμείς εδώ και τόσα χρόνια λέμε και η κυβέρνηση δεν απαντάει, τι θα γίνει με το θέμα του καπνού, τι θα γίνει με την ΣΕΚΑΠ, ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τον μπασμά». 


Ειδικά ο καπνός, είναι ένα προϊόν που η μειονότητα στηρίζεται οικονομικά στην παραγωγή του, γι’ αυτό και ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη μνεία: «Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και μεγάλες βιομηχανίες καπνού και υπάρχει διακρατική συμφωνία με την Phillip Morris ότι κάνει σαν τρελή να πάρει τον μπασμά, μόνο που οι τιμές του καπνού δεν φτάνουν για να στηριχθεί η περιοχή οικονομικά. Όπως και η  απόφαση του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα καπνά, που δεσμεύτηκε σε εμάς και έστειλε μια επιστολή,  ότι μπορούν να στηριχθούν οι καπνοπαραγωγοί είτε έμμεσα, από τον β’ πυλώνα είτε άμεσα. Εγώ έχω και την υπομονή και την επιμονή,  και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια δεν έχει προκηρύξει ούτε ένα πρόγραμμα στήριξης των καπνοπαραγωγών,  είτε μέσω προγραμμάτων.


Υπάρχει ο χάρτης του νομού για τις ορεινές μειονεκτικές  περιοχές που πρέπει να αλλάξει. Η κατανομή των επιδοτήσεων πρέπει να είναι δίκαιη και να προστατεύει τον αδύναμο και όχι τον πλούσιο. Εμείς είμαστε με τους φτωχούς αγρότες εμείς είμαστε με τους ανθρώπους που αγωνίζονται και δικαιούνται να πάρουν μια επιδότηση».


Ο κος Ιλχάν Αχμέτ σχολίασε και τη γενικότερη επικαιρότητα του νομού, κάνοντας μνεία σε όλα τα «ανοιχτά» θέματα της περιοχής μας: 
«Το υπουργείο δεσμεύτηκε σε μια ερώτηση που είχα κάνει στη βουλή,  να στηριχθούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, να αναδειχτεί δηλαδή η Ροδόπη ως τουριστικός προορισμός, όμως δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση ασχολείται ειδικά με τη Ροδόπη παρά μόνο με αυτά τα θέματα που προανέφερα.


Εγώ ως βουλευτής του νομού είμαι για να βοηθήσω δεν είμαι για να λαϊκίσω και να κάνω στείρα αντιπολίτευση, τα είπα έξω από τα δόντια στον προϋπολογισμό, είπα στην κυβέρνηση: «ελάτε είμαστε εμείς εδώ πέρα εγώ σαν Ιλχάν και ΔΗ.ΣΥ. βλέπετε ότι και σε μεγάλα θέματα σας στηρίζουμε, ό[πως σας στηρίξαμε στο θέμα του τζαμιού που δεν θα μπορούσατε να το περάσετε αν δεν ήμασταν εμείς, αν δεν ήταν η ΔΗ.ΣΥ. και το ΠΟΤΑΜΙ. Εμείς σας στηρίζουμε και σε άλλες πρωτοβουλίες που θα φέρετε για το νομό Ροδόπης,  επενδυτικές για τη Θράκη. Εμείς είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε, δεν είναι δηλαδή ότι 3 μειονοτικοί βουλευτές είναι στην περιοχή και δεν κάνουν τίποτα όπως κάποιοι επικαλούνται. Εμείς και με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες και με την εμπειρία μας αλλά και καλοπροαίρετα  θέλουμε να πολεμήσουμε εδώ πέρα τον εθνικισμό, θέλουμε να πολεμήσουμε τη Χρυσή Αυγή». 


Ακραία φαινόμενα όμως υπάρχουν παντού και από το μέρος της μειονότητας φυσικά, θα έλεγα. Από όπου και αν προέρχονται και από τη μειονότητα και από την πλειονότητα εμείς είμαστε μια προοδευτική παράταξη, προτάσεις εθνικιστικές,  οι οποίες δεν εξυπηρετούν την ειρηνική συνύπαρξη, είναι πρόβλημα. 


Αποδείχτηκε επίσης στα δύο χρόνια,  ότι όλο αυτό το αφήγημα,  ότι η Θράκη τελείωσε  τώρα που βγήκαν 3 μειονοτικοί βουλευτές, ότι όλο αυτό είναι ένας μύθος ο οποίος καταρρέει κάθε μέρα. Η περιοχή έχει και γενικό γραμματέα περιφερειάρχη κάτοικο Κομοτηνής, η περιοχή έχει δήμαρχο, έχει νομίζω εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις,  από όλες τις θρησκείες και όλοι αγωνιζόμαστε για την περιοχή»

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ