fbpx Με βολές προς πάσα κατεύθυνση η παρουσίαση Κωστή Σιμιτσή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2019 - 10:00
Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με βολές προς πάσα κατεύθυνση η παρουσίαση Κωστή Σιμιτσή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Σιμιτσής
Υποψήφιος περιφερειάρχης
Περιφέρεια ΑΜΘ

Παρουσίασε τους δέκα υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και τους τέσσερις συν ένα βασικούς άξονες του προγράμματός του

Διονύσης Βοργιάς

Την πρώτη του εκδήλωση στην Κομοτηνή πραγματοποίησε τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 9 Μαΐου στο ξενοδοχείο Κυρίδης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος φέρει την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, γνωστοποιώντας το πρόγραμμα και τους υποψηφίους τους στην Π.Ε. Ροδόπης της παράταξης "Περιφέρεια σε Δράση". 

Πλάι στον επικεφαλής της παράταξης Κωστή Σιμιτσή, βρέθηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, πραγματοποιώντας μάλιστα και εμβόλιμη ολιγόλεπτη τοποθέτηση στο λόγο του υποψηφίου, ενώ στο ακροατήριο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της νυν μείζονος αντιπολίτευσης της ΠΑΜ-Θ Φώτης Καραλίδης, ο τέως περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παύλος Δαμιανίδης, η υποψήφια ευρωβουλευτής Σαδουλά Σεβτζάν, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Μανανάς.

Πυρά προς Μέτιο, Τοψίδη, Κατσιμίγα
Στο λόγο του ο κος Σιμιτσής κατήγγειλε ότι η ΠΑΜ-Θ έχει παραμείνει η φτωχότερη στην Ελλάδα, από τις πιο φτωχές στην ΕΕ και η πιο αδύναμη να υλοποιήσει το ΕΣΠΑ και να αξιοποιήσει τα κονδύλια που έχει, βλέποντας τους υπαίτιους στην παρούσα διοίκηση. Κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ότι παρέθεσε ένα πρόγραμμα πριν τρία χρόνια και αν δούμε το σημερινό του πρόγραμμα ...υπόσχεται ακριβώς τα ίδια πράγματα. Η Περιφέρεια υπό τον κο Μέτιο δεν έχει κάνει τίποτα, ό,τι έχει γίνει είναι από συνεχιζόμενα έργα της διοίκησης Γιαννακίδη. 

Κατηγόρησε τον Χριστόδουλο Τοψίδη ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος (σ.σ. με τον Χρ. Μέτιο), διαχειρίζονται τα εσωκομματικά τους και μετά τις εκλογές θα τα βρουν. Δεν έχει καμία εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Έδωσε τα εύσημα στον επικεφαλής της νυν μείζονος αντιπολίτευσης της ΠΑΜ-Θ Φώτη Καραλίδη που όπως είπε "κράτησε όρθια της παράταξη - έργα έγιναν επί θητείας Γιαννακίδη - Καραλίδη". Κατηγόρησε και τον Κώστα Κατσιμίγα, αναδεικνύοντας ότι στην ομιλία του πρωθυπουργού παρών ήταν ο κος Κατσιμίγας, επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.Όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να κατηγορεί την διοίκηση Γιαννακίδη, άρα και τον ίδιο γιατί ήταν διακεκριμένο στέλεχος αυτής, θα έπρεπε να έχει κοκκινίσει από ντροπή ή θυμό. Τον εκτιμώ αλλά δεν έχει διοικήσει ποτέ αυτοδιοικητικό οργανισμό". Δήλωσε την αισιοδοξία του ότι ο συνδυασμός θα κάνει την έκπληξη και θα είναι αυτός που θα μετάσχει στην δεύτερη Κυριακή και μετά τον δεύτερο γύρο θα διαθέτει το νικητήριο ψηφοδέλτιο.

Τέσσερις συν ένας άξονες προγράμματος
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν γνωστοί οι βασικοί άξονες του προγράμματος της παράταξης, ως εξής:

  1. Αγροτική Παραγωγή: Παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον τομέα των υποδομών που θα αποκαταστήσουν προβλήματα των αγροτών και θα εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση του εισοδήματός τους.
  2. Τουρισμός: Στήριξη της Περιφέρειας στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο των παραλιακών αλλά και των ορεινών περιοχών, στις οποίες υπάρχουν αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και η δυνατότητα συνδυασμού με τον αγροτουρισμό και τη γεωθερμία.
  3. Φυσικό αέριο: Η Περιφέρεια οφείλει να πιέσει τη ΔΕΠΑ και να διαπραγματευτεί την διασύνδεση όχι μόνο των αστικών αλλά και των μη αστικών περιοχών, ιδιαίτερα από τα σημεία όπου θα διέλθουν οι κεντρικοί αγωγοί.
  4. Έξυπνα Χωριά - Έξυπνες Πόλεις: Πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα που δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί στη δική μας Περιφέρεια και τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις και την ύπαιθρο ενώ μπορούν να βγάλουν περιοχές από την γεωγραφική ή κοινωνική απομόνωση, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Ο επιπλέον άξονας που θα διέπει όλη την διοίκησή του, είπε ότι θα είναι η εργατικότητα, στοιχείο το οποίο δεν έχουν επιδείξει, κατά τον ίδιο πάντα, οι επιτελικοί της ΠΑΜ-Θ από το 2014 μέχρι σήμερα. Αναφερθείς σε άλλα ζητήματα, ο κος Σιμιτσής αναφέρθηκε στην ανάγκη να επανέλθει το μέτρο της μείωσης του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων ώστε να αντιμετωπιστεί το γεωγραφικό μειονέκτημα της περιοχής που απέχει πολύ από το κέντρο.

Η ανάγκη αυτή είναι άμεση, τόνισε, εξηγώντας ότι το μεγάλο κόστος των οδικών μεταφορών δεν αντισταθμίζεται σήμερα από μέτρα όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο αφορά μόνο την ακτοπλοΐα, ή από άλλα μεταφορικά μέσα, ελλείψει τρένου και δεδομένου ότι τα λιμάνια της περιοχής δεν έχουν αναπτυχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Ροδόπης
Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν γνωστά τα δέκα ονόματα υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στην Π.Ε. Ροδόπης, οι: Δάμων Δαμιανός, Δελή Μαμούτ Χουσεΐν, Κυριακή Ζαραβάτη, Αχμέτ Κασάπ, Ζωή Κιρπατσά, Όλγα Τσετινέ, Αζίζ Χαλήλ, Μουσταφά Χαλήλ, Χασάν Σουλέ, Χουσεΐν Μεμέτ Χατζή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προτροπή των προέδρων των επιμελητηρίων ΑΜΘ στον περιφερειάρχη « να γίνει Τζιτζικώστας»,  ακολουθώντας δηλαδή το παράδειγμα του συναδέλφου του για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που  πλήττονται απ