ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαζί»: Το πληροφοριακό σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητική πολιτική
Κυριάκος Μητσοτάκης

Το «Μαζί» θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων και της κυβέρνησης συνολικά
 

Ριζική τομή στον τρόπο άσκησης κυβερνητικής πολιτικής προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ένα καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να διατηρεί τον έλεγχο προκειμένου να επιτευχθούν το συντομότερο δυνατό οι στόχοι της νέας κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με το in.gr, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους υπουργούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νέο πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ το οποίο θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων και της κυβέρνησης συνολικά.

«Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο. Γι’ αυτό αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση απλά ενός νόμου. Παρακολουθούμε την εφαρμογή του ώστε να διορθώνονται πιθανές αστοχίες. 

Όλοι όσοι έχουμε υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις γνωρίζουμε ότι η ψήφιση ενός νόμου αποτελεί κατά κανόνα μόνο το πρώτο στάδιο και χρειάζεται συστηματική παρακολούθηση στη συνέχεια ώστε η μεταρρύθμιση να αφήσει πραγματικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα του πολίτη», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Θα έχουμε ένα πρόσθετο «όπλο» σε αυτή μας την προσπάθεια, είναι το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ. Μία μέθοδος που θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων και της κυβέρνησης συνολικά», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τι κάνει το νέο πληροφοριακό σύστημα
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Γεραπετρίτη, ο σκοπός του μηχανισμού είναι η συστηματική υποστήριξη και παρακολούθηση του έργου των υπουργείων και η έγκαιρη παρέμβαση για την εξασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής του.

Τι κάνει το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για τον συντονισμό του κυβερνητικού προγράμματος:

  • Τροφοδοτείται με όλα τα έργα / ενέργειες, που συνθέτουν το κυβερνητικό πρόγραμμα σε σχέση με τους αντίστοιχους στόχους και δράσεις.
  • Προσδορίζει τα κατά περίπτωση συναρμόδια υπουργεία, καθώς και τους συναρμόδιους φορείς.
  • Ελέγχει τον προγραμματισμό κάθε δράσης με βάση τον προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.
  • Περιλαμβάνει τις εκθέσεις προόδου για την πορεία κάθε προγράμματος.
  • Υποστηρίζει την επικαιροποίηση του προγράμματος με προσθήκη νέων έργων κατά την διάρκεια της 4ετίας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προετοιμασμένοι  με φακέλους και τα σχετικά υπομνήματα ήταν όλοι,  όσοι συνάντησαν τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Κομοτηνής,  αλλά και ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών.