ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

"Μαλλιά κουβάρια" για τις αποστολές συμβούλων στο εξωτερικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιφερειακό Συμβούλιο
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τρία χρόνια διοίκησης Παυλίδη-Μέτιου δεν έχει κληθεί κανένας περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης σε αποστολή εξωτερικού

Διονύσης Βοργιάς

Μόνο εύκολη δεν ήταν η έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο εσωτερικό και το εξωτερικό για το 2018, που απασχόλησε το περιφερειακό συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου.
Αφορμή στάθηκαν οι ενστάσεις περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ότι στα τρία χρόνια διοίκησης Παυλίδη-Μέτιου, ούτε μία φορά δεν έχει ζητηθεί η σύμπραξη ενός περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίτευσης σε εκθέσεις-αποστολές της ΠΑΜ-Θ εντός ή εκτός συνόρων.

"Πόσοι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συμμετείχαν σε τέτοια αποστολή στο εξωτερικό", διερωτήθηκε ο κος Λασκαρίδης, και το επιχείρημά του συνέχιζε ο κος Δαμιανίδης: "Επί της διοίκησής μας, ερχόντουσαν στο εξωτερικό και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Τρία χρόνια που διοικείτε, δεν έχετε καλέσει κανέναν μας. Το να συμμετάσχει ένας από την αντιπολίτευση, θα προκύψει μόνο μετά από δική σας βούληση: Ή έχετε πρόθεση να συμμετάσχουμε κι εμείς – έστω μετά από τρία χρόνια, τότε ας αφήσουμε τα ονόματα μέσα. Αλλιώς είναι κοροϊδία να είμαστε σε αυτές τις λίστες. Και δεν το λέω προσωπικά, εγώ δεν θέλω να συμμετάσχω, γι' αυτό και θέλω να βγει το όνομά μου από τις λίστες, ώστε να μην υπάρχει υπόνοια ότι θέλω ...να πάω ταξιδάκια".


Η περιφερειάρχης κος Μέτιος απάντησε ότι πρέπει να είναι όλοι στην κατάσταση, γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθούν και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι αυτά τα τρία χρόνια δεν έχει ζητηθεί από σύμβουλο της αντιπολίτευσης να βοηθήσει σε τέτοια αποστολή, παρόλα αυτά δεσμεύτηκε ότι αυτό θα το αλλάξει. Θέση πήρε και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κος Μποταΐτης, απευθυνόμενος προς τη μείζονα αντιπολίτευση: "Μόλις τρεις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν κληθεί επί διοίκησής σας", ήταν το σχόλιό του.
"Δεν αρνούμαστε να εκπροσωπήσει την περιφέρεια η αντιπολίτευση, όταν το επιτρέπει ο σκοπός. Στόχος είναι κάθε φορά να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα", είπε καταληκτικά ο κος Μέτιος.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα