ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Κ. Βελόπουλος: "Ουσιαστική η διαφορά μας με την Χρυσή Αυγή"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελληνική Λύση
Κυριάκος Βελόπουλος

Ο πολιτικός σε τέσσερις ομιλίες στους τρεις νομούς της Θράκης

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τέσσερις ομιλίες σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη θα κάνει ο επικεφαλής του κόμματος "Ελληνική Λύση" Κυριάκος Βελόπουλος το Σαββατοκύριακο που διανύουμε. Στην πόλη μας θα βρίσκεται αύριο Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 12.00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο. 
"Η  περιοδεία μας στη Θράκη γίνεται για να μιλήσουμε στους Θρακιώτες με τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας και αυτή είναι συγκεκριμένη: Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει 6 δισεκατομμύρια ευρώ τζίρο σε αγροτικά προϊόντα όταν η Ολλανδία που έχει έκταση σαν την Πελοπόννησο έχει 70 ή η Γερμανία έχει 60. Αυτά δεν γίνονται, κάτι κάνουμε στραβά" είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο κος Βελόπουλος περιγράφοντας αδρά το πλαίσιο της ομιλίας του. 
"Πρέπει να στηριχθεί η αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία, να στηρίξουμε τα δικά μας προϊόντα και δίνουμε και ένα παράδειγμα: κάναμε μια μελέτη επί μια εβδομάδα οι οικονομολόγοι  του κόμματος και είπαμε ότι οι αν Έλληνες αγοράσουμε τον επόμενο χρόνο για 1.000 ευρώ ελληνικά προϊόντα (ελληνικό καφέ, φακή, φασόλια, τεύτλα) θα έχουμε αύξηση του ΑΕΠ 16 δισεκατομμύρια ευρώ" είπε με έμφαση. Κατά την εκτίμηση του κου Βελόπουλου "το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι ο Έλληνας αγρότης καλλιεργεί και παραδίδει με τόνο" ενώ ο ίδιος και το κόμμα του προτείνουν "ο αγρότης να παραδίδει με κιλό, να έχει υπεραξία το προϊόν του να αυξηθεί το κέρδος του αγρότη".  
"Πιστεύω στην περιφέρεια, πιστεύω στην επαρχία. Είναι κίνημα της περιφέρειας αυτή είναι η διαφορά μας η ουσιαστική" είπε ο κος Βελόπουλος μιλώντας για την "Ελληνική Λύση".
Παρά την έφεσή του σε αυτό, ο κος Βελόπουλος απέφυγε να σχολιάσει τα εθνικά θέματα, επειδή "οι άνθρωποι είναι και άσχετοι και ανίκανοι και προδότες". 
Όπου 'άνθρωποι' βέβαια ο κος Βελόπουλος εννοεί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας,  που "είναι εθνικοί προδότες το είπαν και μόνοι τους βέβαια όταν χαρίζεις το όνομα Μακεδονία, όταν δίνεις Αιγαίο, όταν δίνεις Κύπρο, όταν δίνεις στην Αλβανία δικά σου οικόπεδα είσαι προδότης. Τέλος δεν το συζητώ" όπως είπε χαρακτηριστικά. 


Ωστόσο, δήλωσε ότι "δεν έχω ανησυχίες για τους Τούρκους γιατί έχουμε πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, έχουμε πολύ ικανό στρατό και πολύ καλό ναυτικό. 


Όμως, ανησυχώ για την ηγεσία που είναι ανίκανη να καταλάβει το πόσο σημαντική είναι αυτή η στιγμή που περνάει ο τόπος. Δεν ανησυχώ για τους Έλληνες, ανησυχώ για τους ηγέτες τους".


Εν κατακλείδι και εν τη ρύμη του λόγου του ο κος Βελόπουλος εξήγησε και αυτό που διαφοροποιεί το κόμμα του από τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έτσι κι αλλιώς, καλησπέρισε και καλημέρισε τον Ζάεφ η κυρία Μέρκελ ως 'Μακεδόνα'. Τελείωσε το παραμύθι, έστειλε το μήνυμα στους Έλληνες δυτικόδειλους ηγέτες μας όλων των κομμάτων. Γιατί και η Χρυσή Αυγή δεν έχει άλλη άποψη, υπό την έννοια ότι είναι ένα κόμμα το οποίο δεν έχει πρόταση, έχει μόνο αντίθεση, ενώ εμείς είμαστε ένα κόμμα σύνθεσης και πρότασης αυτή είναι η διαφορά μας η ουσιαστική"


Όσο για τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης ο κος Βελόπουλος πιστεύει ότι ως χώρα "πρέπει να προσεγγίσουμε το ρωσικό παράγοντα για να κάνουμε μια διαφορετική σχέση με τη Ρωσία, κάτι που δεν τολμάει να πει κανένας, εμείς το λέμε δημοσίως, θέλουμε τη σχέση με το Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία γιατί η Δύση μας αδειάζει και φαίνεται από παντού".


Το πρόγραμμα των ομιλιών του: 
-Σάββατο 24/2 στις 12.00 στην Ορεστιάδα, στο Ξενοδοχείο Hotel Ηλέκτρα (Πανταζίδου 52)
-Σάββατο 24/2 στις 18.00 στην Αλεξανδρούπολη, στο Hotel Astir Εγνατία
-Κυριακή 25/2 στις 12.00 στην Κομοτηνή, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γρηγορίου Μαράσλη 1)
-Κυριακή 25/2 στις 18.00 στην Ξάνθη, στο Hotel Elisso (Βασσιλίσης Σοφίας 9).
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλά μας τα είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από την Κομοτηνή,  ότι το μεταναστευτικό οφείλεται βέβαια σε πολέμους, φτώχεια και  διεφθαρμένες καταστάσεις, σε χώρες της Ασίας κ