ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, 2017 - 11:00
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΣΥ

Ιλχάν Αχμέτ: Αν ήθελα την πολιτική μου επιβίωση, δεν θα είχα φύγει από τη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιλχάν Αχμέτ
Γιώργος Πετρίδης
Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο βουλευτής Ροδόπης ελπίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά μπορεί να γίνει ο τρίτος πόλος στην πολιτική ζωή του τόπου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη επέλεξε να κάνει την πρώτη του επίσκεψη, μετά την προσχώρησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ. Βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου στο δημαρχείο της Κομοτηνής εξηγώντας τους λόγους αυτής της πρώτης επαφής στην πόλη μας. Όπως είπε «ο κος Πετρίδης δραστηριοποιείται και ενεργοποιείται στον ευρύτερο μεσαίο προοδευτικό χώρο, ένας χώρος ο οποίος είναι γνώριμος και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Επίσης με την συνάντησή μας αυτή επιδιώκουμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας ως τοπικιστές και οι δύο, ως άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την περιοχή τους γενικά». 
Περαιτέρω είπε: «Από το 2009 και μετά δραστηριοποιούμε στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Διαφώνησα με τον κ. Σαμαρά και τις πολιτικές του και από τότε μέχρι σήμερα, βρέθηκα σε χώρους με προοδευτικό και δημοκρατικό πολιτικό πρόσημο, όπως είναι το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ. Τάσσομαι, κατά του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού που αναπαράγει τις κοινωνικές ανισότητες και είμαι υπέρ του προοδευτικού κοινωνικού χώρου. Οι Έλληνες έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και με την κινητικότητα  που δημιουργείται τώρα στην Κεντροαριστερά, η συμβολή μας και στην Βουλή αλλά και μέσα στην κοινωνία θα είναι πολύ σημαντική». 

Απαντώντας πληροφορίες ότι είχε επαφές με την Ν.Δ., οι οποίες δεν τελεσφόρησαν γιατί έβαλαν βέτο υπέρ του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι «Καραμανλικοί», ο βουλευτής αποκρίθηκε ως εξής: Επαφές με το επίσημο κόμμα της Ν.Δ., φυσικά και δεν υπήρξαν. Με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη κα άλλους συναδέλφους στη Ν.Δ., μας συνδέει μια κοινή κοινοβουλευτική πορεία το 2004-2007. Συζητήσεις υπήρχαν πάντοτε σε πολιτικό επίπεδο για τη πορεία της χώρας και τον τρόπο αναζήτησης λύσεων για το πώς η χώρα μπορεί να πορευτεί από εδώ και πέρα. Οι δικές μου ήταν γνωστές. Υπερασπίστηκα στο Ποτάμι σθεναρά την Επιτροπή Διαλόγου που είχε συσταθεί ανάμεσα σε αυτό και την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μάλιστα, ως αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου εκδόθηκε και ένα ομόφωνο πόρισμα,  το οποίο έλεγε ότι αυτοί οι δύο χώροι έπρεπε να συμπράξουν με έναν τρόπο. Τελικά, όμως, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να μην υιοθετήσει το πόρισμα αυτό και να ακολουθήσει μία αυτόνομη πορεία, άποψη την οποία σέβομαι αλλά δεν συμφωνώ. Είμαι ο βουλευτής που και στην Κ.Ο., επισήμως και δημοσίως εδώ και δέκα μήνες αλλά σε ψηφοφορίες μέσα στην Βουλή έχω υπερασπιστεί την συμπόρευση Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού. Οι παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων στην Αθήνα, το ήξεραν από την πρώτη στιγμή. Ο ενιαίος δημοκρατικός χώρος, είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά, και μπορεί να γίνει ο τρίτος πόλος στην πολιτική ζωή του τόπου, εκτοπίζοντας την Χ.Α. στην Βουλή αλλά και στην ελληνική κοινωνία». 

Τι απαντάτε σε όσους αναφέρουν ζητήματα πολιτικής επιβίωσης εκ μέρους σας, σε ό,τι αφορά τις συχνές αλλαγές πολιτικών κομμάτων, ρωτήσαμε τον κ. Ιλχάν Αχμέτ και εκείνος αποκρίθηκε ως εξής: «Αν ήθελα πολιτική επιβίωση, δεν θα είχα φύγει από τη ΝΔ, ήμουν στην πολιτική έρημο για 7-8 χρόνια. Έφυγα από ένα μεγάλο κόμμα, ενώ μπορούσα να είχα σιωπήσει και να μείνω εκεί. Σε κάθε περίπτωση, μπορούσα να γυρίσω εκεί, μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη, όταν διαλύθηκε η Δημοκρατική Συμμαχία. Εγώ όμως, δεν επέτρεψα στη Ν.Δ., αλλά παρέμεινα στον ευρύτερο προοδευτικό –μεταρρυθμιστικό μεσαίο χώρο, γιατί αυτή είναι η ιδεολογία μου και τα πιστεύω μου. Πιστεύω ότι έτσι μπορώ να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου. Και αποδείχθηκε τελικά ότι οι συμπολίτες μου μέσα σε αυτούς τους χώρους, με τίμησαν αναδεικνύοντας με ως πρώτο βουλευτή Ροδόπης αλλά και δίνοντας και το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά στο Ποτάμι και την ΔΗΜΑΡ».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε τα εξής: «Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε εκλογές, ούτε είναι χρήσιμο για την χώρα να έχουμε αυτή την στιγμή εκλογές. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα οδεύσει σε ένα μεγάλο συνέδριο, αλλά τα κομματικά δεν ενδιαφέρουν πολύ τον κόσμο. Το θέμα είναι πραγματικά να δημιουργηθεί ένας τρίτος πόλος που να έχει προτάσεις για να φύγουμε από τον λαϊκισμό. Αυτή την στιγμή δύο είναι τα προβλήματα, από την μια έχουμε φαινόμενα ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού, προτάσεις, ιδέες απόψεις για την διακυβέρνηση της χώρας, όπως και προτάσεις για ακραίο λαϊκισμό. Εμείς είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε αυτές τις δύο σχολές».  

Ο Ιλχάν Αχμέτ, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στο γραφείο του Γιώργου Πετρίδη, με τον γραμματέα της Ν.Ε. Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Γκαράνη, με τον οποίο συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία για την προώθηση των θεμάτων της περιοχής στο πλαίσιο της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού