ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Γιώργος Πεταλωτής: "Η διαδικασία της εκλογής νέου αρχηγού είναι επίπονη, σκληρή, αλλά ελπιδοφόρα"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιώργος Πεταλωτής
κεντροαριστερά
Εκλογές

Επιπλέον ο πρώην υπουργός σχολιάζει την "εκμετάλλευση" της 3ης Σεπτεμβρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς να λύσει το γρίφο αν τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις επερχόμενες εκλογές του Νοέμβρη για την ανασύνταξη της Κεντροριστεράς, ο Κομοτηναίος πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής κατέθεσε την άποψή του για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm. 


Ο κος Πεταλωτής είπε ότι η όλη αυτή η διαδικασία "είναι μια διαδικασία δύσκολη, σκληρή, αλλά ελπιδοφόρα, κατά την άποψή μου. Εκεί θα κριθεί ποιοι πραγματικά πιστεύουν σε αυτό το εγχείρημα ή ποιοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί" ενώ δήλωσε ότι συμφωνεί και με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά σχετικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών. 


Είπε, λοιπόν ο κος Πεταλωτής: "συμφωνώ με την Φώφη Γεννηματά ότι θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι πολιτικοί ότι θα είναι υποψήφιοι με σταυρό και όχι ως βουλευτές επικρατείας στις επόμενες εκλογές στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είναι σαφέστατο ότι όποιος μπαίνει στην διαδικασία πρέπει να φέρει τον κόσμο, να τον ψηφίσει, να οδηγήσει τον κόσμο τον Νοέμβριο στις κάλπες και να τον ψηφίσει ως αρχηγό της Δημοκρατικής συμπαράταξης του χώρου της κεντροαριστεράς. Υποχρεωτικά από άποψη ηθικής θα πρέπει να ανήκει σε αυτό τον χώρο".
Όσο για τα σχέδια τόσο του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του ΚΙΔΗΣΟ εν γένει, αυτά θα γίνουν γνωστά αύριο Τετάρτη, οπότε και θα συγκληθεί το εθνικό συμβούλιο του κινήματος.


Την ίδια ώρα ο κος Πεταλωτής έστρεψε τα βέλη του για άλλη μία φορά εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αυτή τη φορά με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την 3η Σεπτεμβρίου. "Το επικοινωνιακό επιτελείο του κου Τσίπρα κάνει πολύ καλά την δουλειά του" είπε ο Γιώργος Πεταλωτής και εξήγησε: "Υπό την έννοια ότι όταν στην ουσία δεν έχει να προσφέρει τίποτα αυτή η διακυβέρνηση Σύριζα και ΑΝΕΛ, αυτή που θα έσκιζε τα μνημόνια, προσπαθεί να βρει τρόπους υπεκφυγής από την πραγματικότητα.

Πριν δέκα μέρες συζητούσαμε για τον κουμμουνισμό για τον σταλινισμό με αφορμή ένα συνέδριο στην Εσθονία στο οποίο δεν εκπροσωπήθηκε η χώρα μας. Τώρα που γιορτάζεται η 3η του Σεπτέμβρη, μια ημερομηνία που και άνθρωποι που ωφελήθηκαν και την υπηρέτησαν προσπαθούν να ξεχάσουν, ο κος Τσίπρας θυμήθηκε και τον Ανδρέα Παπανδρέου όπου είναι γνωστό ότι ο χώρος που βρίσκεται ο κος Τσίπρας -ο τότε Συνασπισμός-  ήταν αυτός που οδήγησε μαζί με την ΝΔ του Μητσοτάκη τον Ανδρέα Παπανδρέου στο δικαστήριο. Επειδή όμως ο κος Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι η δεξαμενή των ψήφων του προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να πει ότι είναι ο συνεχιστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και εκεί είναι το ανήθικο"


Απώτερος στόχος αυτής της στάσης δε - πάντα κατά τον κο Πεταλωτή- είναι η ναρκοθέτηση της προσπάθειας της ανασύνταξης της κεντροαριστεράς - μια προσπάθεια που ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου και αυτό θα γίνει πιο εμφανές τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την άποψη του κου Πεταλωτή. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει